Splitsko-dalmatinska županija danas slavi svoj dan

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban, sa zamjenicima i pročelnicima pod sloganom ‘Sredstva su namijenjena Vama!’, a prigodom Dana i obilježavanja 25 godina Županije je danas bio u Trogiru i na splitskoj Rivi. Na druženju je bio i direktor Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella, piše dalmatinskiportal.hr.

Kazao je i da obilazak gradova ima i za cilj pokazati što sve Županija nudi i čemu služi.

– U godinu i dva mjeseca sam uočio da, nažalost, veliki broj građana ne zna što sve može dobiti od Županije, od OPG-a, studenata, poduzetnika… i ovim načinom se to mijenja. Veseli nas da dolazimo do sugrađana – kazao je Boban.

Poručio je i da županije itekako imaju smisla.

– Radi se o ljudima koji provode programe unutar županija. I na taj način se dokazuje važnost i bit županije za svakog građanina – ustvrdio je.

S obzirom na iseljavanje iz Dalmatinske zagore, Boban je najavio od početka sljedeće godine program kojim će nuditi od 60 do 100 tisuća kuna kako bi se mlade obitelji vratile na svoja ognjista.

Najvažniji uvjet je da pohađaju školu ili vrtić na tom području.

Medijima je ovom prigodom odgovorio i na pitanje zašto se solarni foto stup Luke Vukovića nije predstavio u Bruxellesu iako je službeno najavljen.

– Pogođen je napisima u medijima oko inovacije. Otišao je s radnog mjesta da bi krenuo u posao sa svojom tvrtkom. Meni je žao što je iz 65 takvih poticaja koje smo dali samo Luka izvučen iz svega toga. Veseli me da pametne klupe Ivana Mrvoša pale svjetskim trzištem, a počelo je i s poticajima Županije – rekao je Boban.

Dodao je i da vjeruje kako ćemo za koju godinu vidjeti isto i sa stupom Luke Vukovića kao što se vidi danas i s pametnim klupama Ivana Mrvoša.

Osvrnuo se i na tunel kroz Kozjak kojemu je istekla lokacijska dozvola.

– Kroz listopad ide revizija, a prvom polovicom 2020. godine očekujemo početak radova – uvjerenja je župan.

Izvor: dalmatinskiportal.hr

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img