Stigla je jesen i niže temperature

0
1
Foto: HRT

U noći na ponedjeljak i tijekom ponedjeljka slijedi još jedno dugonajavljivano naoblačenje s kišom i grmljavinom, koje će zahvatiti cijelu zemlju. Bit će vjetrovito, na Jadranu ponegdje i uz jaku i olujnu buru, koja će onemogućavati normalno prometovanje. U nastavku tjedna većinom sunčano, ali u početku još relativno vjetrovito i svježe, na kopnu mjestimice pri tlu uz mogućnost slabog mraza. Motiva za nove meteofotografije bit će napretek…

Ponedjeljak – kiša, ponegdje i obilnija, jaka bura, osjetno hladnije

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije postupno će se naoblačiti uz kišu, većinom pljuskove praćene grmljavinom. Prema kraju dana prestanak oborina i postupno razvedravanje, uz pad temperature zraka. Jugoistočni i jugozapadni vjetar u drugom dijelu dana zamijenit će umjerena i jaka, na udare i olujna bura.

Prijepodne će na jugu Hrvatske proći uz dosta sunca i uglavnom suho. Od sredine dana uz promjenljivu naoblaku slijedi kiša, često u obliku pljuskova s grmljavina. Puhat će umjereno do jako jugo, poslijepodne u okretanju na još jaču buru. Danju  temperatura od 25 do 27 °C, ali navečer hladnije.

Od utorak – većinom suho, ali i relativno hladno, u početku i vjetrovito

U nastavku tjedna barem djelomice sunčano, ali osjetno hladnije, osobito ujutro. Po kotlinama gorskih krajeva u srijedu i četvrtak nije isključen slab mraz pri tlu. Prema kraju tjedna dnevna temperatura ipak će postupno rasti.

Na Jadranu pretežno sunčano, ali također hladnije, osobito ujutro. I dalje će biti vjetrovito uz jaku, u utorak na udare i olujnu buru. Slabljenje vjetra očekuje se u četvrtak. Temperatura zraka u drugoj polovini tjedna u postupnom porastu.