13 C
Split

Što je Liga nacija koja dana s započinje i za našu reprezentaciju?

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na Euro 2020. će se kvalificirati prve dvije reprezentacije iz kvalifikacijskih skupina, a preostala četiri mjesta popunit će se play-offom Lige Nacija.

Hrvatska je na ždrijebu u Laussani izvučena u skupinu četiri Lige A novoformiranog Uefinog natjecanja pod nazivom Liga Nacija. Radi se o natjecanju koje je zamišljeno kao zamjena za velik dio prijateljskih utakmica, a reprezentacijama će omogućiti dvoboje u kojima će igrati protiv podjednako jakih momčadi. Prvo izdanje ovog natjecanja igrat će se od rujna do studenog 2018. godine.

Liga nacija: Grupe

U novom natjecanju sudjeluje ukupno 55 reprezentacija koje su podijeljenje u četiri lige po jakosti, odnosno prema koeficijentima sa Uefine ljestvice. U ligama A i B nalazi se po 12 reprezentacija Europe, u ligi C 15, a preostalih 16 je u ligi D. Svaka od te četiri lige podijeljena je na četiri skupine. Reprezentacije će u skupinama igrati protiv svih suparnika kod kuće i u gostima. Svaka reprezentacija u Ligama A, B i C odigrat će po četiri utakmice kroz šest kola natjecanja u jesen 2018. U Ligi D, s obzirom na to da će biti po četiri reprezentacije u skupini, svaka momčad odigrat će po šest utakmica.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Sudar dva vozila kod Skradina, vozač jednog zadobio ozljede opasne po život

U sudaru dva osobna automobila u subotu u 22:40 na cesti Žažvić-Benkovac teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img