Što je Liga nacija koja dana s započinje i za našu reprezentaciju?

0
14

Na Euro 2020. će se kvalificirati prve dvije reprezentacije iz kvalifikacijskih skupina, a preostala četiri mjesta popunit će se play-offom Lige Nacija.

Hrvatska je na ždrijebu u Laussani izvučena u skupinu četiri Lige A novoformiranog Uefinog natjecanja pod nazivom Liga Nacija. Radi se o natjecanju koje je zamišljeno kao zamjena za velik dio prijateljskih utakmica, a reprezentacijama će omogućiti dvoboje u kojima će igrati protiv podjednako jakih momčadi. Prvo izdanje ovog natjecanja igrat će se od rujna do studenog 2018. godine.

Liga nacija: Grupe

U novom natjecanju sudjeluje ukupno 55 reprezentacija koje su podijeljenje u četiri lige po jakosti, odnosno prema koeficijentima sa Uefine ljestvice. U ligama A i B nalazi se po 12 reprezentacija Europe, u ligi C 15, a preostalih 16 je u ligi D. Svaka od te četiri lige podijeljena je na četiri skupine. Reprezentacije će u skupinama igrati protiv svih suparnika kod kuće i u gostima. Svaka reprezentacija u Ligama A, B i C odigrat će po četiri utakmice kroz šest kola natjecanja u jesen 2018. U Ligi D, s obzirom na to da će biti po četiri reprezentacije u skupini, svaka momčad odigrat će po šest utakmica.