Sutra posljednji kvalifikacijski turnir ERLD: Mala dvorana na Gripama u nedjelju će biti pretijesna

Zahuktava se u Erste Rukometnoj Ligi Dalmacije, na red je, nakon žustrih natjecanja u Šibeniku, Zadru i Dubrovniku, stigao i posljednji kvalifikacijski turnir, koji će se održati na splitskim Gripama

Mini rukomet, maleni rukometaši u konkurenciji dječaka i djevojčica rođenih 2007., 2008. i 2009. godine, plijenili su proteklih tjedana. Na Gripama će biti ludnica, a bit će i velika borba za posljednja mjesta, koja vode na veliku završnicu što se ima održati 10. lipnja, također na Gripama.

Erste Rukometna Liga Dalmacije, koju su preko svoje Rukometne Akademije, pod sloganom “Daj pet za rukomet”, pokrenuli naši proslavljeni Ivano Balić i Pero Metličić, pokazala se kao pun pogodak. Na tri turnira, u gotovo dvjesto ekipa, prodefiliralo je oko dvije tisuće malenih rukometaša, a ovaj splitski turnir nadmašio je sve po broju prijavljenih.

Mala dvorana sportskog centra Gripe u nedjelju će biti pretijesna, stiže preko tisuću dječaka i djevojčica, utakmice će se na tri terena igrati od jutra do mraka. Prvi dvoboj na rasporedu je u 9.30 sati, završetak se predviđa za 19 sati.

– Ponavljam se, ali nije mi to teško, Erste Rukometna Liga Dalmacije je nešto najbolje što se rukometu dogodilo u posljednje vrijeme. Od malih nogu djeci usađujemo ljubav prema rukometu, ali i užitak u natjecanju. Jedva čekam nedjelju opet vidjeti tu djecu na djelu – kaže nam Ivano Balić.