Tudor više nije trener Udinesea, zamijenio ga trener drugoligaškog kalibra

0
Julio Velazquez novi je trener Udinesea, kluba Andrije Balića.

Španjolski trener koji će u listopadu napuniti 37 godina, nepoznat je nogometnoj javnosti u talijanskom nogometu. Protekle sezone vodio je Alcorcon u drugoj španjolskoj ligi. Jučer ujutro postignut je sporazum između Udinesea i Velazqueza, da bi oko 19 sati klub to i službeno potvrdio. Julio Velazquez Santiago sjest će na klupu Udinesea od 1. srpnja.

Klub se zahvalio dosadašnjem treneru Igoru Tudoru koji je vodio klub u posljednjih nekoliko susreta, te ga spasio od ispadanja u Serie B. Tudor i vodstvo Udinesea nije se usuglasilo u kojem smjeru se klub treba razvijati u budućnosti, te su mu čelnici odlučili zahvaliti i potražiti novo rješenje. Inače, prema pisanju nekih medija, upravo čelnici Udinesea su klupski najveći teret, a neki igrači su ih optuživali i za mobbing.

Tudor je nakon Hajduka, PAOK-a, Karabükspora i Galatasaraya došao u Udine gdje mu se pružila prilika da svoj trenerski talent pokaže u talijanskom nogometu. Udinese je pod vodstvom Tudora ostvarilo remi, poraz od Intera te pobjede protiv Verone i Bologne, što je bilo dovoljno da s 40 osvojenih bodova osiguraju ostanak u Serie A.

Sada je došao Španjolac Velazquez, koje su u klubu najavili riječima: ” Iako mlad, Velazquez ima već deset godina iskustva iza klupe u Španjolskoj i Portugalu, a bio je i trener momčadi Villarreal B”.