Ubijeni policajac Radenko Bašić/ScreenshotUbijeni policajac Radenko Bašić/Screenshot

Načelnik kriminalističkog odjela Policijske uprave Prijedor Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak ujutro u tom gradu koji je policija odmah nakon zločina blokirala i traga za počiniteljima. Mediji prenose neslužbene informacije da je jedna osoba privedena.

Kako su izvjestili lokalni mediji u BiH, policijski načelnik Radenko Bašić ustrijeljen je nešto prije sedam sati ispred zgrade u kojoj je stanovao.

Ubojica je na Bašića pucao u trenutku kad je krenuo na posao, a navodno mu je pucao u leđa. Mediji prenose kako je Bašić uvijek na posao išao pješice i u isto vrijeme, što je ubojici olakšalo posao.

Odmah nakon što je prijavljeno ubojstvo, policija je blokirala cijeli Prijedor postavivši na ulicama i izlazima iz grada punktove na kojima kontroliraju sva vozila i prolaznike.

– Naoružana policija na svakom je koraku, u gradu su gužve od jutra, jer ljudi idu na posao – rekli su čitatelji Nezavisnih novina

I na ulicama Banja Luke policija provjerava vozila. Na skoro svim ulazima u grad raspoređene su patrole, ali i policija u civilu, navode Nezavisne koje dodaju kako je “vlada opsadno stanje” u više gradova tog bosanskohercegovačkog entiteta.

I na ulicama Gradiške te Bijeljine također ima nekoliko punktova na kojima policija kontrolira građane. Mediji prenose neslužbene informacije da je jedna osoba privedena.

Slučaj istražuju pripadnici Uprave za organizirani i teški kriminal i Policijske uprave Prijedor, a pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organiziranog i najtežih oblika oblika gospodarskog kriminala Republičkog javnog tužiteljstva.

Ivica R