Ovoga četvrtka u Narodnoj knjižnici u Dugopolju očekuje nas još jedno zanimljivo predstavljanje knjige. Ovaj put radi se o romanu “Viktor – kardinalova pobjeda” autora Marlona Macanovića.

Povodom 120. obljetnice rođenja Alojzija Viktora Stepinca (8.5.1898.) i 20. godišnjice proglašenja blaženim (3.10.1998.), autor je napisao roman o kardinalovu životu: “VIKTOR, Kardinalova pobjeda”.

Na 230 stranica, uz uvod mr. sc. don Šimuna Doljanina i završnu riječ vjeroučitelja Mirka Jurića, može se proživjeti sve bitne događaje iz blaženikova života (rođenje, mladost, školovanje, ređenje, imenovanje za zagrebačkog nadbiskupa te kardinala, zbivanja uoči II. Svjetskog rata, te samoga rata i poraća, utemeljenje Caritasa, osnivanje Karmela u Brezovici, uzništvo u Lepoglavi i Krašiću itd.). U knjizi su s čitateljem: Službenica Božja Marica Stanković, pater Tomislav Poglajen, Sluga Božji dr. fra Aleksa Benigar, Sluga Božji Franjo kardinal Kuharić, dr. don Stjepan Kranjčić, don Josip Vraneković, Vlatko Maček i mnogi drugi.

Bilješka o autoru:

Autor Marlon Macanović, rodom Dugopoljac, suprug je i otac četvero djece. Magistar je prava sa bogatim radnim iskustvom u državnom (MUP RH, Arheološki muzej u Splitu, Ured državne uprave, Brodosplit-Brodogradilište) i privatnom sektoru (Volkov, Megaplakat i Poljud vile). Član je Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata na području Splitsko-dalmatinske županije. Postigao je izvanredne rezultate kao glavni savjetnik za restrukturiranje državnih tvrtki kao što su Hrvatske željeznice Cargo d.o.o. (autor Analize poslovanja unutar programa restrukturiranja i dr.) , privatnih tvrtki (Ćurin nautika…), jedinica lokalne samouprave (Općina Milna…) itd. Savjetovao je brojne tvrtke, udruge i sportske klubove. Honorarni je predavač (po pozivu) na poslovnim skupovima i u kulturno/znanstvenim ustanovama. Autor je 40 znanstvenih i stručnih radova objavljenih u relevantnim časopisima (Zbornik Pravnog fakulteta u Zagrebu, Zbornik Veleučilišta u Šibeniku, Crkva u svijetu). Od 2014. je stalni pisac stručnih pravnih članaka za časopise iz portfelja „BUSINESS MEDIA GRUPE“ iz Zagreba (Poslovni savjetnik, Računovodstvo i porezi u praksi te Udruga). Autor je knjige: „KAKO PRONAĆI POSAO I POBIJEDITI NEZAPOSLENOST, Motivacijsko-pravni priručnik“.

Predstavljanje će biti održano u Domu kulture, u četvrtak 12.12. s početkom u 18 sati. Svi ste pozvani i dobrodošli.