U prvom kolu ŽKK Dugopolje 2007. uvjerljivo slavile protiv Omiša

Foto: ŽKK Dugopolje

Danas je započela košarkaška sezona Lige djevojčica U-12, odnosno onih rođenih 2007. godine i mlađih. U prvom kolu naše cure iz ŽKK Dugopolja, u dvorani Osnovne škole u Dugopolju, dočekale su vršnjakinje iz ŽKK Omiša.

Odmah od početka bilo je vidljivo kako su Dugopoljke bolje ušle u utakmicu, te je susret od prvih minuta išao u jednom smjeru. Dugopolje je već nakon nekoliko minuta ostvarilo značajnu prednost od 10 koševa. Kako je utakmica odmicala Omišanke su se pokušale približiti i smanjiti zaostatak, no domaćini nisu popuštali već su s vremenom stvorili još veću prednost. U susretu koji se za Dugopoljke činio vrlo laganim, to svakako nije bio. Tome pogotovo doprinosi i činjenica da je momčad ŽKK Dugopolja najmlađa ekipa u ovoj sezoni, budući da je većina igračica 2008. godišta ili mlađe. Na kraju utakmice Omišanke su mogle samo čestitati Dugopolju na zasluženoj pobjedi od 46:25.

Trener Stipe Čipčić je o današnjoj utakmici rekao:

– Od prvog trenutka se vidjelo da su naše cure puno bolje i već nakon dvije minute stvorile su razliku od 10 poena. Pošto je danas bila lagana utakmica, ne bih izdvajao nikoga, samo bih pohvalio sve cure na odličnoj utakmici. Ovaj susret se pokazao kao odličan trening, a sve su cure dobile priliku ostvarit jednaku minutažu i pokazat se u pravom svijetlu. – zaključio je Čipčić.

ŽKK Dugopolje za dva tjedna igra drugo kolo, kada će ih u Gradskoj dvorani u Supetru dočekati momčad ŽKK Brača.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Omiš 46 :25

ŽKK Dugopolje: R. Rogošić, M. Rogošić (4), Čipčić (2), Babić, Milun (8), M. Baričević (12), Dodoja (2), Martinović, Budalić, L. Rogošić (2), Kolić (2), Armanda (6), I. Baričević (8)

Foto: ŽKK Dugopolje