19/06/21

Umjetna inteligencija u službi zabavljača za kućne ljubimce

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Umjetna inteligencija danas može brinuti i o zabavi za vaše kućne ljubimce. To će naročito usrećiti ponekad odsutne vlasnike nestašnih životinja.

Vlasnici kućnih ljubimaca se, naime, vječno pitaju što njihovi krzneni prijatelji rade dok su sami kod kuće. Možda ih ipak najviše od svega brine hoće li, ako im postane dosadno, krenuti stranputicom… uništavanja stvari.

Jedan mali američki startup (imena Angry Lychee) odlučio je riješiti sve izazove jednim uređajem. Osmislili su Felik, uređaj koji sadrži kameru, senzore i laser, a glavni mu je zadatak pratiti što osamljeni kućni ljubimac radi. Pritom ga zabavljajući, dakako.

Uređaj se ipak ne svodi samo na to. Felik koristi i poseban algoritam, tj. umjetnu inteligenciju, i to kako bi uvijek bio “jedan korak ispred ljubimca”.

Vječno zabavni laser

Felik obično kamerom pregledava prostoriju i identificira ljubimca. Zatim uključuje laser koji kućne ljubimce, najčešće, navede na akciju lovljenja istog. Kamera cijelo vrijeme prati kako se ljubimac kreće te u skladu s tim pomiče laser sekundu prije nego što životinja pokuša uhvatiti tako primamljivu”crvenu točkicu”.

Tako uz pomoć infracrvene kamere i umjetne inteligencije, ovaj pametni uređaj može predvidjeti sve korake kućnog ljubimca.

Iako je ovaj sustav savršeno sposoban da sam zabavlja kućnog ljubimca dok mu je vlasnik na poslu, to nije sve. Postoji i mogućnost kontroliranja što ljubimac radi preko mobilne aplikacije. Tim putem u pauzama vlasnici mogu sami provjeriti što se događa, ali i poigrati se preuzimajući laser uređaja.

Video prilično dobro sumira pojašnjenje procesa funkcioniranja.

Inače je Felik uspješno financiran na Indiegogo platformi, a prvi će primjerci biti odaslani u svijet naredne godine, piše Geek.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img