Uspješan županijski projekt EDIT nastavlja se i ove godine

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Besplatan program organizira Splitsko-dalmatinska županija za učenike viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola. Učenici će imati priliku svladati osnove programiranja (HTML, CSS, JavaScript) te samostalno izraditi web stranicu i aplikaciju za “pametne” telefone koristeći programske jezike.

Ovim danom kreće druga generacija EDIT-a. Ugodno smo iznenađeni interesom javnosti Splitsko dalmatinske županije ovim našim programom. On je sastavni dio cjelovitog programa, kako demografskog, tako i gospodarskog naše županije. Kako smo prošle godine obećali, ove godine smo proširili prijave i na otoke. Prijavljeno je preko 20 škola. Očekujemo preko 1000 prijava,iako ćemo biti u kapacitetu oko 500 do 600 nove djece. Koristim ovu priliku zahvaliti se i mentorima, FESB-u, Trećoj Gimnaziji i svima koji su se uključili u ovaj hvale vrijedan program, kazao je župan.

Uz župana novinarima su se obratio i voditelj projekta ICT županija Damir Brčić.

Želio bih pozvati svu djecu 7. i 8. razreda kao i srednjoškolce da se prijave u EDIT program programiranja. Potražite na našim web stranicama je li vaša škola, u vašem gradu prijavljena i  prijavite se. Nije potrebno nikakvo predznanje, potreban je samo interes i upoznajte se sa osnovama programiranja.

Jučerašnjoj konferenciji za novinare nazočili su i nagrađeni učenici prošlogodišnje, prve generacije EDIT projekta Nino Borović, Ivana Govorušić, Kristina Mustapić i Gordan Milovac, učenici splitske Treće gimnazije, kao i voditelj projekta EDIT u osnovnim školama Ante Bartulović, te Saša Mladenović, voditelj projekta EDIT u srednjim školama, piše dalmacija.hr.

U ime nagrađenih učenika okupljenima se obratio učenik Gordan Milovac.

Prošle godine bio sam među polaznicima programa EDIT-a. U samom početku nisam imao saznanja kakav nas program očekuje, ali pohađanjem programa stekao sam određena znanja koja su na koncu i dovela do toga da zajedno sa ostalim kolegama koji su danas ovdje sa mnom izradimo projekte za koje smo i nagrađeni. Savjetovao bih svima koje to zanima da se upišu na program jer na taj način mogu samo steći nova znanja ili dodatno proširiti znanje koje imaju.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img