[VELIKA GALERIJA] KUD “Pleter” oduševio posjetitelje u Lisinskom na manifestaciji Razglednica 7

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Protekle nedjelje, 6. svibnja 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, održana je Razglednica 7 kulturno-umjetničkog amaterizma Republike Hrvatske. Manifestacija je to koja predstavlja najbolje od čak 980 kulturno-umjetničkih udruga s 1657 sekcija i više od 80000 članova. Ovaj događaj posvećen umjetničkom stvaralaštvu, organizira Hrvatski sabora kulture, a pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Bogati trosatni program Razglednice 7 na pozornici Lisinskog objedinio je više od 350 izvođača amatera koji su u režiji Marija Kovača predstavili bogatstvo instrumentalnog i vokalnog stvaralaštva, bisere folklorne baštine, dramska, književna i likovna ostvarenja kao i atraktivnu koreografiju suvremenog plesa. Sudionici su se uz vrhunske izvedbe, kreativno predstavili i putem autorskih video-razglednica o svojem radu i društvima, kojima su oduševili veliki broj posjetitelja u dvorani Lisinski.

U dijelu programa koji je bio posvećen bogatstvu tradicijske baštine, naš KUD „Pleter“ iz Dugopolja  izveo je „Pisme i kolo iz Dugopolja“ koje je za scenu priredila Marijana Botić Rogošić. „Pleteraši“, koji su pobjednici 24. Smotre izvornih folklornih skupina i folklornih ansambala Hrvatske i državni prvaci, na maestralan način izveli su svoju točku i oduševili publiku.

Više o samoj manifestaciji pročitajte OVDJE.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vurušić: Da je ostala Jugoslavija, Plenković i Milanović danas bi bili članovi CK SKH

Diskurs predsjednika Republike i predsjednika Vlade za TNT su komentirali Vlado Vurušić (Jutarnji list) i Mladenka Šarić (One nastupaju). “Sukob...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img