13 C
Split

[VELIKA GALERIJA] mons. Barišić predvodio procesiju i sv. Misu na blagdanu sv. Jeronima, uručene zahvalnice Anđelki Bosančić i Ivi Koliću

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na današnji dan prije 80 godina posvećena je naša crkva. Svatko je dao svoj materijalni ali i duhovni doprinos da ona bude tako lijepa, velika, veličanstvena! Kamen po kamen – katedrala!

Mons. Marin Barišić u svojoj homiliji je naglasio važnost zajedništva. Kao što su naši preci bili složni i marljivi u izgradnji crkve i župe da i mi poput njih gradimo to zajedništvo. Da ne budemo indiferentni prema svojoj vjeri nego da je gorljivo navještamo svoju vjeru riječima i djelima.

Kako je kroz ovih 80 godina izgledala naša župa u kratkom su igrokazu prikazali Antonio Rogošić, Paola Čipčić i Magdalena Čevra koje je pripremala nastavnica Ivana Čevra koja je ujedno i napisala igrokaz.

Kao i svake nedjelje, pa tako i ovoga puta, naš veliki zbor je svojim pjevanje uveličao euharistijsko slavlje. 

Biskup je uručio zahvalnicu za doprinos župi, članovima zbora Anđelki Bosančić i Ivi Koliću – Reri, koji ove godine slave 60 godina pjevanja u crkvenom zboru. Hvala im na nesebičnom trudu!

Izvor: Župa sv. Mihovila Dugopolje

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Splićanka banku oštetila za više od 8 milijuna kuna, suprug joj pomagao u svemu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv troje državljana...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img