Foto: Ilustracija

U ovim trenucima, kada zbog pandemije koronavirusa brojni kršćani ne mogu sudjelovati na misama i obredima Velikog tjedna, Religijski program HRT-a pripremio je poseban program. Sve mise koje izravno prenosimo u našem programu idu iz župne crkve Tijela Kristova u zagrebačkom naselju Sopotu.

Misa na Veliki četvrtak i prijenos obreda Velikog petka na rasporedu su na Trećem programu Hrvatske televizije i Hrvatskoga radija od 18 do 19 sati.

U petak izravni prijenos Križnoga puta iz Vatikana počinje u 21 sat na HTV1 i na HRA3. Zbog izvanredne situacije koja je nastala uslijed pandemije Covida-19, umjesto u Koloseju, zajedno s papom Franjom omiljenoj pobožnosti Križnog puta nazočit ćemo u trijemu bazilike sv. Petra. Na zamolbu Svetog oca, čiji je sedmogodišnji pontifikat u znaku milosrđa, kulture susreta i dijaloga, brige za marginalizirane, odbačene, slabe i potrebite, meditacije su ove godine napisali uznici u zatvoru u Padovi. Prijenos će komentirati rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta profesor dr.sc. Željko Tanjić.

Prijenos obreda Velike subote, 11. travnja, bit će na HTV3 i HRA3 od 18 sati do 19:15.

Tradicionalnu uskrsnu čestitku s riječima nade i ohrabrenja u povodu najveće kršćanske svetkovine vjernicima će uputiti zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Čestitka kardinala Bozanića emitira se u subotu u terminu od 20:05 na HTV1.

IZVORHRT
Podijeli objavu