Foto: Screnshot YouTube

Ljude je posebno iznenadila njegova reakcija na upozorenja liječnika.

Weston, koji jede sirovo meso, pojavio se u epizodi TLC-jeve My Strange Addiction: Still Addicted gdje je posjetio doktora i otkrio da ima E. coli – bakteriju koja se obično nalazi u donjem dijelu crijeva.

Liječnik ga je pozvao da odstupi od prehrane sirovim mesom, ali Weston očito ne planira prestati u skorije vrijeme. Weston, 40, sada je pojeo više od ‘4300 funti’ sirovog mesa u samo posljednje četiri godine i, na zahtjev svoje majke, posjetio je gastroenterologa kako bi razgovarali o svojoj neobičnoj ovisnosti.

Nakon analize uzorka stolice, dr. Marc Scheer rekao je Westonu da ima neke ‘ozbiljne probleme’.

Šokantne snimke

“Osjećam se kao da znam neke stvari koje neki glavni liječnici definitivno ne znaju jer sam istraživao neke nekonvencionalne stvari”, tvrdi Weston. “Pa da, osjećam se kao da znam malo više.”

Liječnik je objasnio Westonu da bakterija E. coli koju je pronašao u njegovoj stolici potencijalno može dovesti do ‘zatajenja bubrega ili jetre’, pa čak i do smrti.”Naša tijela obično sadrže određene sojeve E. coli”, nastavio je dr. Scheer. “Ovaj je nenormalan. I vjerojatno je sekundaran u odnosu na sirovo meso koje si jeo.”Weston je zatim pojasnio: “Dakle, imam dojam da normalno imamo E. coli u našim crijevima, zar ne?” “Apsolutno”, potvrdio je doktor.”Je li ovo nešto što se inače nalazi u našim crijevima ili…”, upitao je Weston prije nego što je dr. Scheer pojasnio: “Ovo nije. Ovo je ono što obično ne vidite.” Scheer je otkrio: “Nažalost, sve što je potrebno je jedna porcija piletine, jedna porcija govedine, jedna porcija neurološkog tkiva, mozga, očnih jabučica koje bi ga mogle prevrnuti preko ruba i imati ozbiljne komplikacije.”Ljudi se zgražaju

Zatim je savjetovao Westona: “Moja bi vam preporuka bila da izbjegavate sirovo meso, izbjegavajte tkivo organa, mozgove, sirovu govedinu i piletinu. To vas može dovesti u opasnost.”

Weston je odgovorio: “Cijenim to.”

Međutim, izjavio je da će ‘vjerojatno nastaviti jesti sirovo meso’.

“Ako se počnem osjećati loše, doći ću u posjet”, dodao je. “Ali do tada, vjerojatno ću nastaviti sa svojom prehranom.”

TLC isječak je u međuvremenu postavljen na YouTube s desecima gledatelja koji su požurili na komentare kako bi podijelili svoje reakcije na cijelu stvar.

Jedan korisnik YouTubea otkrio je: “Gledajući ga kako kida sirovo životinjsko meso, doslovno mi se mučilo u želucu. Tip samo hoda okolo s E. coli kao da nije ništa.”

Drugi dodaje: “Arogancija misliti da znaš bolje od liječnika koji je prošao kroz godine medicinske škole jer si proveo neko internetsko ‘istraživanje’ je nevjerojatno.”

“Nije da je moje mišljenje važno, ali taj tip je lud, to je odvratno”, izjavio je treći. – Da sam na njegovom mjestu, učinio bih što liječnik kaže, ali ako ne učini, sam je kriv.