[VIDEO] Simone Sorini Syrenarum izvode djelo Marka Marulića

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Jučer je u prekrasnom ambijentu stare crkve sv. Mihovila u Dugopolju održan koncert „Musica Sacra – Musica Viva“. Posjetitelji lijepo popunjene crkve uživali su u nastupu talijanskog sastava Simone Sorini Syrenarum, čiji su članovi Simone Sorini (vokal, lutnja) i Claudia Viviani (vokal). Nakon njih u istom tonu nastavila je i lokalna vokalno-instrumentalna skupina „Šušanj“.

U videu pogledajte izvedbu jednog od dva sačuvana soneta koje je Marko Marulić napisao na talijanskom jeziku, uglazbljenim u skladu s praksom izvođenja soneta uz glazbenu pratnju, ranog 16. stoljeća. Taj posljednji komad je prava naznaka i uvod u novi istraživački projekt o vezama talijanske i hrvatske kulture tijekom renesanse, predstavljanje kojeg se očekuje sljedeće godine u Splitu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img