Site icon Dugopolje Portal

Vidjela plamen i čula da dijete viče: “Gorim! Svi ćemo izgorjeti”. Najvažnije da smo ih uspjeli spasiti!

Foto: Privatni album

Petoricu maloljetnih mladića koji su noćas ozlijeđeni u teškoj prometnoj nesreći u solinskom naselju Rupotine, iz automobila u plamenu izvukli su Petar Gizdić (26), magistar kineziologije i fitness trener iz Klisa. i njegova djevojka Marija Krištić (26) iz Imotskog

Ovaj mladi par opisao je za Dalmatinski portal stravične prizore.

– Nismo odmah reagirali, prošli smo 100-tinjak metara, mislili smo da je stara nesreća. Onda je Marija vidjela dim pa smo se vratili – kazao je Petar.

Čim su se približili, ispričao je, izletjela su dva momka.

– Jedan preko prozora, drugi je na suvozačevom mjestu visio glavom kroz prozor. Išli smo vidjeti jesu li pri svijesti jer se počeo stvarati dim – prisjetila se Marija.

U toj su panici nazvali hitnu pomoć koja je, kako su istaknuli, stvarno brzo došla.

– Pokušali smo ih ne dirati, počela se pojavljivati vatra pa smo morali reagirati – ispričala je Marija.

Naglasili su kako su zapravo svi bili zgnječeni, jedan na drugom.

– Prednji dio automobila je bio potpuno u plamenu, ona je pohitala do vozača. Nismo ga mogli odmah iščupati. Ni njega ni suvozača nismo mogli izvući. Bilo me strah da će auto eksplodirati. To je bilo prestrašno, vidjelo se da je bio cijeli polomljen.

Vikao je da ćemo izgorjeti svi. Kad smo ga izvukli do ceste, tad je izgorjelo sve. Da smo zakasnili minutu… – kazali su.

Marija je poručila roditeljima da se ne ljute na svoje djecu. Najvažnije je da su živi.

– Mladost – ludost – zaključila je.

Ova 26-godišnjakinja medicinska je sestra, zaposlena na Križinama. Odmah je shvatila da su mladići teško ozlijeđeni, odnosno da su u pitanju prijelomi.

– Bilo je moguće da budu teške ozljede kralježnice, bilo je dosta krvi, idete pomoć pošto-poto – navela je.

Ispričala je i kako su mladići bili u šoku, ali da su znali svoje osobne podatke, što je bilo bitno da se vidi da nije došlo do traume glave.

Ovaj je par ostao na mjestu nesreće do dolaska vatrogasaca i policije. Otkrili su kako su se ondje u jednom trenutku našli momak i cura koji nisu znali kako bi pomogli pa su pobjegli s mjesta nesreće.

Zahvale im pristižu. Kontaktirao ih je i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, ali, spasiti nečiji život, poručili su, bilo im je najvažnije od svega.

Exit mobile version