Vozači BMW-a će imati sugovornika u svom automobilu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Razvoj tehnologije u budućnosti bi u potpunosti trebao promijeniti automobilsku industriju i naše navike jer, jednom kad autonomna vozila zavladaju cestama, ljudima više neće trebati nit vozačka dozvola niti će posjedovati automobile jer će biti puno jednostavnije i jeftinije naručiti autonomni taksi nego kupiti vlastiti automobil. Do te radikalne promjene proći će još dosta vremena, a do tada će automobilske kompanije nastaviti s integracijom modernih tehnologija koje će nam omogućiti još bolje i kvalitetnije iskustvo vožnje.

Jedna od takvih tehnologija su glasovni asistenti poput Alexe, Google Assistenta, Sirija i drugih s kojima ćemo sve češće razgovarati i u automobilima, a već od sljedeće godine vlasnici određenih novih modela BMW-a moći će upravljati opcijama svojih automobilima putem posebnog glasovnog asistenta kojeg razvija ova kompanija.

Službeni naziv asistenta je Intelligent Personal Assistant (IPA) i njegovo lansiranje očekujemo tijekom ožujka sljedeće godine. Mogućnosti IPA-e bit će različite i s vremenom će vozačima BMW-a omogućiti još više opcija s kojima će moći upravljati glasom – npr. glasovnim naredbama vozači će moći provjeriti razinu ulja, tlak u gumama, upravljati zvučnicima, otvoriti i zatvoriti krov automobila, upravljati klimom, navigacijom itd.

Također, IPA će imati podršku za neke Microsoftove usluge i moći će čitati e-mailove i uspostavljati pozive putem Skypea, a ako se vozači požale na umor u vožnji, odmah će se aktivirati tzv. mod vitalnosti – promijenit će se osvjetljenje, temperatura u automobilu i vrsta glazbe kako bi se vozač razbudio.

Asistent će se pokretati s “Hey BMW“, odnosno korisnici će moći sami odabrati ime asistenta i izgovaranjem tog imena pozvati asistenta koji će, što ga se češće koristi, bolje upoznati vozača i njegove navike.

Zahvaljujući suradnji s Amazonom, IPA će imati i neke mogućnosti koje nisu direktno povezane s automobilom – moći će se glasovno naručiti proizvod putem Amazona ili aktivirati klima u stanu tako da, kada vozač dođe doma, stan će već biti rashlađen, piše Zimo.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img