Vozači, znate li dokad bi trebali promijeniti ‘papirnate’ vozačke dozvole?

Must Read

Ako i dalje imate ‘papirnatu’ vozačku dozvolu, ne trebate žuriti da je promijenite jer je možete koristiti još godinama, no do 19. siječnja 2033. godine trebali biste je zamijeniti.

Naime, Direktivom 2006/126/EZ Europskog parlamenta i vijeća od 20. prosinca 2006. o vozačkim dozvolama propisan je jedinstveni obrazac vozačke dozvole Europske unije u kartičnom obliku te je propisano da države članice osiguravaju da do 19. siječnja 2033. sve izdane vozačke dozvole i one koje su u opticaju ispunjavaju sve zahtjeve Direktive, piše Revija HAK.

U Hrvatskoj su se vozačke dozvole u kartičnom obliku počele izdavati 1. srpnja 2013. godine, a Zakonom o sigurnosti prometa na cestama je propisano da se sve vozačke dozvole izdane prije 1. srpnja 2013. godine mogu koristiti do isteka roka na koji su izdane, a najduže do 19. siječnja 2033. godine.


- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img