13 C
Split

Vozili ste u alkoholiziranom stanju? U mnogim europskim državama dobit ćete alcolock u automobil!

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Jedan tragičan događaj potaknuo je veliku raspravu Njemačkoj. Naime, 29. siječnja 2018. godine policijski službenik pod utjecajem alkohola pokosio je automobilom u Berlinu 21-godišnjeg Fabeina M. i na mjestu ga usmrtio. Policajac je u krvi imao 1.1 promil alkohola. Policija je pokušala zataškati incident, odnosno činjenicu da je djelatnik koji je skrivio nesreću bio pijan. Međutim, u javnosti su se ipak pojavili podaci o mjerenju alkohola.

Prometni stručnjaci i forenzičari nedavno su na Danu prometa u njemačkom Goslaru zatražili obvezno ugrađivanje alcolock uređaja u automobile vozača koji su imali problema s alkoholom, odnosno u policijskoj su evidenciji. Siegfried Brockman, voditelj istraživanja o prometnim nesrećama za njemačke osiguravajuće kuće, u ime svoje struke traži ugrađivanje alcolock uređaja u sve automobile, a i iz sfere politike sve češće se čuju glasovi da se nešto mora učiniti po pitanju alkoholiziranih vozača.

Alcolock uređaj ugrađen u automobil funkcionira jednostavno. Kad uključite vozilo morate puhnuti u njega. Ako je razina alkohola veća od dopuštene motor će biti blokiran i nećete ga moći pokrenuti. U Belgiji su ti uređaji obvezni za vozače koji su uhvaćeni s više od 1.8 promila alkohola u krvi. Alcolock je obvezan za vozače koji su uhvaćeni u vožnji u alkoholiziranom stanju u Poljskoj, Danskoj, Finskoj, Francuskoj, Nizozemskoj i Švedskoj. Također, koriste se mnogi javni prijevoznici u Švedskoj i Francuskoj, piše Revija HAK.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U JAMI BEZDAN KOD RIJEKE, BEZ SUĐENJA UBIJENO IZMEĐU 500 I 1500 LJUDI (Donosimo potresno pismo roditeljima koje napisao župnik Martin prije ubojstva)

Ako ostanem i poginem, znajte da je to zato što sam katolički svećenik koji sam propovijedao i branio svoju...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img