Vozio tonu visokotarifne robe: Srbijanski vozač pao na hrvatskoj granici.

0
Foto: Dugopolje.org

Srbijanski vozač koji je pokušavao prijeći preko graničnog prijelaza Tovarnik bio je veoma uzrujan, a kako se kasnije doznalo, i s dobrim razlogom. Njegova nervoza dodatno je potaknula vukovarske carinike da obave temeljit pregled vozila, njihov trud na koncu je bio nagrađen. Među prijavljenim kruhom za tostiranje otkrivena je tona duhanske melase.

Foto: Carinska uprava

“Temeljem analize raspoloživih informacija o vrsti prijavljene robe, vrsti postupka i načinu prijevoza, izvršen je pregled vozila i tereta uporabom RTG uređaja.

Naime, kako je u predmetnom vozilu bila deklarirana roba za uvoz u Republiku Hrvatsku i to – tost kruh, pregledom je utvrđeno kako se u tovarnom prostoru – hladnjači, nalazi i roba koja izgledom odstupa od legalno prijavljene robe.

Zbog same specifičnosti vrste robe koja se nalazila u hladnjači, analizom slike s RTG uređaja, ali i povezivanjem drugih indikatora (primjerice, vidno izraženog uznemirenog ponašanja vozača) koji su ukazivali kako se u predmetnom slučaju može raditi o određenim nepravilnostima, pristupilo se i detaljnom pregledu i pretrazi navedenog vozila i hladnjače te je u istom, unutar pakiranja prijavljene robe – tost kruha, skriveno, pronađeno i 107 kartonskih kutija ispunjenih duhanskom melasom za pušenje, ukupne neto težine 1026 kg”, kažu iz Carinske uprave.

Anita M.