Vremenska prognoza za početak ovoga tjedna

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Početak novoga tjedna na Jadranu i područjima uz njega obilježit će jačanje juga te mjestimična kiša. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi, praćeni grmljavinom, osobito u srijedu. U drugoj polovini tjedna uglavnom bez kiše, uz više sunčana vremena, a i jugo će zamijeniti slabija bura i sjeverozapadnjak. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj malo kiše mjestimice može pasti uglavnom u srijedu. No, bit će često dugotrajne magle i niskih oblake, koji će onemogućavati izraženiji dnevni hod temperature.

Ponedjeljak – ponegdje opet kiša, na Jadranu i jako jugo

Umjerenog i jakog juga, prema otvorenom moru i vrlo jakog bit će i na srednjem Jadranu,  uz umjereno valovito, prema otvorenom i valovito more. Uz promjenljivu naoblaku bit će povremene kiše, pa i u obliku pljuskova, koje može pratiti i grmljavina. Temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C, ujutro u unutrašnjosti Dalmacije oko 11 °C.

I na jugu Hrvatske promjenljivo, povremeno s kišom te i dalje relativno toplo, uz najvišu temperaturu između 21 i 23 °C. Puhat će umjereno do jako jugo.

Od utorka – i dalje relativno toplo, ali…

Na Jadranu će malo kiše biti i u utorak, osobito na sjevernom dijelu, a u srijedu su posvuda mogući pljuskovi, mjestimice i obilniji, uz grmljavinu. U drugoj polovini tjedna povećava se vjerojatnost za većinom suho vrijeme, te barem djelomice sunčano. U utorak će još puhati umjereno do jako jugo, a od srijede većinom slabija bura i sjeverozapadnjak.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img