Vremenska prognoza za početak ovoga tjedna

0
7
Foto: HRT

Početak novoga tjedna na Jadranu i područjima uz njega obilježit će jačanje juga te mjestimična kiša. Ponegdje su mogući i obilniji pljuskovi, praćeni grmljavinom, osobito u srijedu. U drugoj polovini tjedna uglavnom bez kiše, uz više sunčana vremena, a i jugo će zamijeniti slabija bura i sjeverozapadnjak. U središnjoj i istočnoj Hrvatskoj malo kiše mjestimice može pasti uglavnom u srijedu. No, bit će često dugotrajne magle i niskih oblake, koji će onemogućavati izraženiji dnevni hod temperature.

Ponedjeljak – ponegdje opet kiša, na Jadranu i jako jugo

Umjerenog i jakog juga, prema otvorenom moru i vrlo jakog bit će i na srednjem Jadranu,  uz umjereno valovito, prema otvorenom i valovito more. Uz promjenljivu naoblaku bit će povremene kiše, pa i u obliku pljuskova, koje može pratiti i grmljavina. Temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 °C, ujutro u unutrašnjosti Dalmacije oko 11 °C.

I na jugu Hrvatske promjenljivo, povremeno s kišom te i dalje relativno toplo, uz najvišu temperaturu između 21 i 23 °C. Puhat će umjereno do jako jugo.

Od utorka – i dalje relativno toplo, ali…

Na Jadranu će malo kiše biti i u utorak, osobito na sjevernom dijelu, a u srijedu su posvuda mogući pljuskovi, mjestimice i obilniji, uz grmljavinu. U drugoj polovini tjedna povećava se vjerojatnost za većinom suho vrijeme, te barem djelomice sunčano. U utorak će još puhati umjereno do jako jugo, a od srijede većinom slabija bura i sjeverozapadnjak.

Izvor: HRT