Sljedećeg četvrtka u Domu kulture u Dugopolju bit će održani koncert i umjetnička izložba pod nazivom „Glazbeni i likovni darovi Sv. Nikole“. Ovu uzbudljivu predbožićnu manifestaciju organizira dugopoljsko Glazbeno društvo P.I. Čajkovski i Udruga za kulturu Beat iz Splita.

Ovog prosinca u Dugopolje dovode nam talijansku sopranisticu Mariagerardu Festa rodom iz Napulja koja će nam uz najpopularnije arije iz poznatih opera, pjevati napuljske romanse i popularne Božićne pjesme. Mariagerardu Festa je iznimno uspješna talijanska pjevačica koja se osim u rodnom Avelinu školovala i u poznatoj Teatroalla Scali, te Međunarodnoj glazbenoj akademiji u Milanu, te u Francuskoj. Nastupala je diljem Italije i Europe, a od 2014. godine u Francuskoj intenzivno nastavlja svoju solo koncertnu karijeru. Nastup Mariagerarde Festa u Dugopolju organiziran je zahvaljujući uspješnim glazbenicama sa svjetskom karijerom, pijanistici Vedrani Kovač i opernoj pjevačici Biljani Kovač.

Uz Mariagerardu Festa, u Domu kulture u Dugopolju gledatelji će imati priliku uživati i u zvucima još dvije vrsne glazbenice. Karla Križanić svira falutu, a dolazi iz Požege. Trenutno je studentica zadnje godine diplomskog studija Umjetničke akademije u Zagrebu. Tijekom studiranja osvojila je brojne nagrade, od čega se ističe Rektorova nagrada za izvrsnost. Među najznačajnijim uspjesima navodi se solistički koncert s orkestrom Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, a član je Simfonijskog orkestra u Stockholmu.

U Dugopolju će nastupiti i Marina Ivanova, moskovska glazbenica koja je i školovana u tom svjetski poznatom gradu. Nagrađivana je na raznim pijanističkim natjecanjima, a školovala se i kod velikana europske glazbe. Nastupala je diljem Europe, a od 2010. godine živi i radi u Splitu. U Hrvatskoj je već nastupala u Vinkovcima, Ljetnim školama u Kaštelima i Pučišćima, te naravno u samome Splitu surađujući sa velikim brojem odličnih glazbenika.

Uz glazbu posjetitelji ove manifestacije moći će uživati i u umjetničkoj izložbi. Sa svojim radovima dugopoljskoj publici predstavit će se likovna umjetnica Alma Božanić Čače.

Dođite u sljedeći četvrtak (05.12.) u Dom kulture u Dugopolju i uživajte u ovom lijepom i romantičnom uvodu u Božićne blagdane. Početak je u 19 sati. Svi ste pozvani i dobrodošli.