Vrijeme danas vedro i toplije, za vikend opet nestabilnije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Za razliku od jugoistoka Europe i napose srednjeg Sredozemlja, gdje će ciklona ponegdje prouzročiti kojekakve nevolje, između ostaloga i relativno rijetko olujne vjetrove, u petak u Ateni čak zatvoriti škole, u Hrvatskoj i bližoj okolici još će biti sunčano, većinom i vedro, te za kraj rujna poslijepodne ugodno toplo, ali po nizinama unutrašnjosti tek nakon mjestimične jutarnje magle i svježine, pa i hladnoće, mjestimice pri tlu i slabog mraza.

Tijekom vikenda će biti oblačnije, te ponovno vjetrovitije i danju većinom svježije. Srećom, ne kao u srijedu i četvrtak, kada je najniža temperatura zraka ponegdje bila čak i rekordno niska, pri čemu osim meteoroloških postaja DHMZ-a gdje mjerenja postoje još od sredine prošloga stoljeća, valja spomenuti i one s kraćim nizom, primjerice Daruvar, Gradište, te zagrebačku i osječku zračnu luku.

Petak – pretežno vedro i toplije, ali ujutro još većinom relativno hladno

Ni u Dalmaciji neće biti vjetrovito, ali hoće pretežno vedro, te poslijepodne ugodno toplo. Premda će i jutro biti manje hladno od današnjega, pri tlu je još moguć slab mraz, osobito u nižim dijelovima Sinjske krajine.

Jutarnje će svježine biti i na jugu Hrvatske, napose u unutrašnjosti, ali će danju, uz sunčano vrijeme temperatura zraka biti i oko 26 °C, a malo do umjereno valovitog mora od 20 do 23 °C.

Za vikend opet nestabilnije, vjetrovitije, svježije…

Već od subote na kopnu ponovno svježije i oblačnije. Kiša će tijekom vikenda vjerojatno malo kome smetati, i to samo nakratko, uglavnom u gorju, ali će aktivnosti na otvorenome nekima možda remetiti povremeno umjeren i jak sjeveroistočnjak, osobito u subotu. Odviše toplo i stabilno neće biti ni u prvom dijelu sljedećega tjedna.

I na Jadranu će sljedećih dana biti većinom više oblaka nego u četvrtak i petak, ali uz uglavnom suho vrijeme. Osjećaj svježine, osim ponovnog pada temperature, pojačavat će tijekom vikenda ponovno često jaka, gdjekad i olujna bura, koja će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak ponovno pojačati. Još podrobniju prognozu vjetar i valova za nautičare i ostale koji plove za Regionalni dnevnik pripremila Kata Botica, mag. phys. – geophys., iz splitskog Pomorskog meteorološkog centra DHMZ-a.

Pelud

Koncentracija peludi diljem će Hrvatske biti zamjetno manja nego u prošlom tjednu. Umjerena će biti samo ponegdje, i to korova u središnjoj Hrvatskoj te drveća na srednjem i južnom Jadranu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img