Vrijeme stabilno i toplo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

I dok još jedan uragan pustoši dio Amerike, a mjestimičnih nevremena ima i na drugim kontinentima, pa i u Europi – kod nas sasvim druga priča, koja se nastavlja i u sljedećem tjednu. I iznadprosječna toplina, kao da nije listopad, pogotovo poslijepodne, kada je temperatura zraka ponegdje čak blizu 30 °C. Podsjetnik na jesen su sve kraći dani i naravno – po nizinama unutrašnjosti česta magla, mjestimice i dugotrajna, čak i malo iza podneva. No, zato na Jadranu vedrina prevladava cijeli dan, uz većinom tiho ili slab vjetar, mirno ili samo malo valovito more temperature još uvijek mnogima dovoljne za kupanje.

Stabilne vremenske prilike možemo zahvaliti polju visokog tlaka zraka koje onemogućava dolazak frontalnih poremećaja sa sjeverozapada Europe do naših krajeva.

Petak – bez znatnije promjene

Većinom sunčano će biti i na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije,gdje je moguća mjestimična jutarnja magla. Vjetar slab do umjeren, većinom zapadni i sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni, uz koji će more biti uglavnom malo valovito, temperature od 20 do 22 °C. Najniža temperatura zraka od 14 do 18 °C, u unutrašnjosti mjestimice i oko 10 °C, u Sinjskoj krajini i samo oko 4 °C, a poslijepodne uglavnom 24 do 26 °C.

I za vikend i poslije – stabilno i relativno toplo

I na Jadranu sunčano i danju ugodno toplo s dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 23 do 26 °C. U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, a u nedjelju i ponedjeljak jugo i jugozapadnjak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img