13 C
Split

Vrijeme većinom sunčano i još malo toplije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ovaj će tjedan obilježiti iznadprosječna toplina, ponegdje i vrućina, uz pretežno sunčano vrijeme do petka, tijekom kojeg se povećava vjerojatnost promjenljivijeg vremena, s mjestimičnom kišom, ali samo prolaznom i kratkotrajnom…

Utorak – većinom sunčano i još malo toplije

Bure će u noćnim i jutarnjim satima biti i u Dalmaciji, a danju zapadnjak i jugozapadnjak, na otvorenome moru sjeverozapadnjak. More malo i umjereno valovito. Bit će većinom sunčano i vruće, u unutrašnjosti samo ponegdje uz mogućnost za jutarnju maglu.

Obilje sunca uz najvišu temperaturu zraka oko 30 °C bit će i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će također tijekom dana puhati zapadni i sjeverozapadni vjetar, a u noći i ujutro bura.

Do petka stabilno, zatim promjenljivije, za vikend i malo manje toplo

I na Jadranu do petka pretežno sunčano, često i vedro, te većinom vruće. Tijekom oblačnijeg petka i subote može biti lokalnih pljuskova pa i neverina, uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana. U srijedu i četvrtak puhat će sjeverozapadni vjetar, uz obalu i zapadni i jugozapadni, a u petak će okrenuti na jugo.

Fotografije valova od jugo ove su godine izostale iz užeg izbora za kalendar Svjetske meteorološke organizacije za sljedeću godinu. No, mnogobrojne druge, od kojih čak 13 povezanih s Hrvatskom, mogu se pogledati i izabrati najbolje do 14. rujna.

Pelud

Visoka koncentracija peludi korova u utorak će biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a na Jadranu nekome može smetati i umjerena koncentracija.

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, u većini će krajeva biti visok.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Splićanka banku oštetila za više od 8 milijuna kuna, suprug joj pomagao u svemu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv troje državljana...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img