13 C
Split

Za vikend obilje sunčanog i vrlo toplog vremena

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Prema sinoptičkoj karti i u petak ćemo biti u polju izjednačenog i malo povišenog tlaka zraka, koji će podržavati uglavnom stabilno vrijeme, a frontalni sustavi bit će sjevernije i zapadnije od naših krajeva.

U Dalmaciji sunčano i vrlo toplo. U njezinoj unutrašnjosti uz umjeren razvoj oblaka vrlo je mala vjerojatnost kratkotrajnih pljuskova. Puhat će umjereno do jako jugo, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, a najviša dnevna između 25 i 28. I na južnom dijelu pretežno sunčano i vrlo toplo. Puhat će slabo do umjereno jugo i južni vjetar. Temperatura zraka slična kao na srednjem dijelu.

Temperature iznad 30

Na Jadranu idućih dana – sunčano i vruće. Visoka dnevna temperatura zraka pridonosit će daljnjem porastu temperature mora. Jugo će oslabjeti, a zatim će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Idućih dana u unutrašnjosti većinom stabilno – prevladavat će sučano, vrlo toplo i vruće s dnevnom temperaturom zraka ponegdje i višom od 30 stupnjeva. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a zatim većinom slab vjetar.

Dakle, idućih dana imat ćemo obilje sunčanog i vrlo toplog vremena, ali i UV indeks sunčeva zračenja bit će vrlo visok pa se treba što manje izravno izlagati suncu, piše HRT.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

“Sarajevo ispod Trebevića bit ćeš opet Ante Pavelića”. Ivica Puljak otkida na pjesme iz poznatog repertoara,…

Kandidat stranke Centar za gradonačelnika Splita Ivica Puljak puno puta dosad oštro je osudio veličanje zločinačke NDH, ustaškog režima i korištenja...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img