HomeKolumnaZAŠTO HRVATSKA LJEVICA ŽALI KRAGUJEVAČKE ŽRTVE, A ŠKABRNJSKE I NE SPOMINJU

ZAŠTO HRVATSKA LJEVICA ŽALI KRAGUJEVAČKE ŽRTVE, A ŠKABRNJSKE I NE SPOMINJU

Piše Vanja Zlatović

Jučer je puno hrvatskih…ljevičara, objavilo prilog o godišnjici strijeljanja u Kragujevcu, nesporno jednog od najtežih primjera represalija u Srbiji za drugog svjetskog rata od strane Wehrmachta potpomognutim Srpskom državnom stražom. Tome je zlom događaju osamdeset godina, isti ti hrvatski ljevičari godišnjicu stradanja Škabrnje koja je i vremenski i prostorno bliža, pa ..”da prostite”, i unutar granica države u kojoj su političke radnice i radnici i zastupnici …državnog Sabora, neće nikad popratiti, i tome su razlozi jasni i dvojaki. A trebali bi shvatiti da su oni ti koji su držali vlast, pustili duha iz boce gazimestanske prepečenice…pa se strijeljalo opet. I snajperima tuklo po Bošku i Admiri.

U njihovim glavama su Kragujevčani strijeljani od strane “Nijemaca i domaćih izdajnika”, a njima su zaraćene strane oko Škabrnje nasljednici domaćih izdajnika. Pri tome ipak JNA smatraju sebi najdražom stranom, možda prevarenom od jednih nacionalista, ali svakako je za njihov svijet asocijacija na Škabrnju i asocijacija na Republiku Hrvatsku.. a nju će do smrti smatrati uspjehom domaćih izdajnika i svojim porazom.

Sve što je postradala strana u Škabrnji za njih je strana predvođena restauratorima kapitalizma, nacionalizma, i ubojicama Aleksandre Zec, progoniteljima Mire Furlan, sve ostale žrtve u usporedbi s ove dvije ne vrijede baš ništa, čak bi i prekrili murale koji bi na njih podsjećali. Pa vi ste izdali Kragujevčane, kad ste pustili duha iz boce kasnih osamdesetih, kad playboy Račan nije iz pozicije moći znao održati bar mir, nego se počelo u tri godine strijeljati opet…a jedino što je hrvatska ljevica radila je da je sakrivala oružje Teritorijalne obrane od svojih, nad Slobom se salonski zgražala kao i nad Sanaderom ili ljudima koji nemaju pitku vodu. Jer naša ljevica se neimaštine gadi, ona ju ne rješava nego okreće očima. Ona je kurac od ljevice.

Jedino….vi ste, hrvatska ljevico, srušili i socijalizam i Jugoslaviju, Tuđman je molio za konfederaciju i nije sanjao samostalnu državu, tako niti itko drugi, vi ste uzgojili i doveli Slobu, a Sloba je uništio i socijalizam i Jugoslaviju, i doveo sve ove na koje sad pušete, Aliju i Franju i ne znam koga, valjda Kučana. Eto, doveli ste i Bandića i Milanovića….da nas upropastite do kraja.

Da…hrvatska je ljevica kasnih 80-ih odšutila uzvikivanje Desanke Maksimović (Krvava bajka,1941) “Slobo, slobodo!” – i to je srušilo vašu Jugoslaviju, a ne Miro Barišić, ali ste šutjeli kad je bilo stani pani. Niste se borili za “tvrđavu samoupravnog socijalizma”, nego je vaš Ivica Račan napujavao žene i osim Stipe Šuvara ste svi stajali pred Slobom….od vaših tatica s epoletama JNA, do čitave kurčeve hrvatske i srpske intelektualne ljevice uzgojene u SFRJ “da pliješće i smrdi”. I ta ljevica se predala “nacionalistima” a vi ste to protumačili da su oni prefini i zgranuti da zaustavljate jednog Miloševića..pa smo mi morali, a vi ste nas sve proglasili ustašama jer smo narušili vaš raj na zemlji i stvorili državu koju isključivo sabotirate i danas. Jer ju ne volite, a ne volite ju jer i ne znate voljeti i iz kukavičluka jer kad osvojite vlast, kao 2000-e onda ne pomaknete ništa…tada je i najhrvatskijima bilo dosta HDZ-a, vi ste dobili vlast, i niste je znali zadržati jer niste zagrizli u kost kao niti 1989. kad je bio Gazimestan. Jer znate lijepiti na FB i dok jedete čips Po šumama i gorama i Računajte na nas, i čekati da se razvedri, neće.

Hrvatska ljevica misli da je scena kako Toni Nobilo s Radom Šerbedžijom i par drugih slavuja, supijano pjeva Po šumama i gorama ..odgovor na sva pitanja, i žali za svojom biološkom prošlošću. Ako se domogne vlasti onda ruši ono malo socijalizma što je ostalo i osvećuje se na šalterašicama i bakicama, sigurno ne na mafiji….ajde molim vas. Kao i 1989., a kako bi i bilo drukčije.

Hrvatska vapi za ljevicom. Koja se neće boriti protiv činjenice da Hrvatski rukometni savez sadrži mrsku riječ “hrvatski”, nego zagristi u kost. Koju vi niste zagrizli niti kad je došao na scenu Sloba, niti kad ste došli do vlasti, niti sad znate više nego nekog namjestiti za kustosa i lijepiti uspomene o primanju u pionire. Vi ste srušili Jugoslaviju i socijalizam. Počnite iznova.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari