Jučer su u Gradskoj dvorani u Omišu košarkašice ŽKK Dugopolja protiv ŽKK Omiša odigrale prvenstveni susret županijske lige U13 kategorije.

U vrlo zanimljivoj utakmici protiv dobrog protivnika cure iz Dugopolja pružile su odličan nastup. U početku su Omišanke držale priključak no vrlo brzo su se Dugopoljke odvojile na razliku koja im je jamčila utakmicu bez većih problema. Ipak, rijekom susreta domaća ekipa se uspjela vraćati nekoliko puta vrlo blizu. Između ostalog razlog tome je i ciljana taktika trenera Čipčića koji je često radio izmjene kako bi se upravo to dogodilo, a sve da cure do kraja bore za pobjedu. Na kraju su to i ostvarile te su slavile rezultatom 45:50.

Zanimljivost je i ta što je momčad ŽKK Dugopolja jedna od najmlađih u prvenstvu. Pravo nastupa u ovoj ligi imaju cure rođene 2006. godine i mlađe, a kod dugopoljske ekipe slučaj je da su igračice rođene 2007. godine i mlađe, uz nadopunu par starijih kolegica.

O samom susretu trener Čipčić je rekao:

– Naše cure su odigrale jako dobru utakmicu protiv organizirane ekipe ŽKK Omiš. Iako smo se rano odvojili na pristojnu razliku, konstantnim izmjenama želio sam postići da utakmica stalno bude u „egalu“. Takvu utakmicu sam i htio, a to se postiglo na način da bi čim se stvori razlika cure koje su 2005. godište izašle vani iz igre. U zadnje dvije minute ušlo se s neriješenim rezultatom i tu su cure pokazale karakter i utakmicu su uspješno privele kraju. Neću nikoga posebno pohvalili jer su sve cure odigrale dobru utakmicu. Čestitam trenerici Karli Kalajžić na poštenoj i fer igri. – rekao je Čipčić.

ŽKK Omiš – ŽKK Dugopolje 45:50

ŽKK Dugopolje: M. Rogošić, M. Baričević (8), Perišić (13), R. Rogošić, Babić, Armanda (10), Kardum (5), I. Baričević (14)