19/06/21

12 neobičnih stvari koje niste znali o putovanju avionom

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Više od 50 posto pilota iz Britanske asocijacije pilota priznalo je kako su bar jednom zaspali u kokpitu. To toliko ne brine jer je s njima uvijek kopilot, ali brine da ih se 29 posto probudilo iz sna i našlo kopilota kako spava…

Ako i inače ne volite letenje, možda bolje da preskočite ovaj članak, jer bi vas neke informacije iz njega mogle uznemiriti. Prevoženje pokojnika, udari munje i ostale (ne)poznate stvari u zračnom prometu su svakodnevica, pa je vrijeme da konačno saznate što se sve možda događa i na vašem letu.

Većina pilota doživjela je udar munje
Da i čini se da ih to previše ne brine. Tako je jedan izjavio kako je “samo čuo veliku buku i vidio bljesak” i to je bilo to. U svakom slučaju, nema straha, jer vam munja neće oboriti avion.

Mnogi avioni prevoze pokojnike i organe


Neki ljudi
 umru daleko od mjesta na kojem bi trebali biti pokopani, pa ih treba transportirati, a ista je i stvar s prevoženjem organa. No, u pravilu nikad neće znati kako se s vama vozi pokojnik, jer je ukrcaj lijesa prilično diskretan.

Piloti su umorni, a nekad čak i spavaju u kokpitu

Više od 50 posto pilota iz Britanske asocijacije pilota priznalo je kako su bar jednom zaspali u kokpitu. To toliko ne brine jer je s njima uvijek kopilot, ali brine da ih se 29 posto probudilo iz sna i našlo kopilota kako spava.

Rolls Royce testira avionske motore na neobičan način

Ispaljivanjem mrtvih kokoši, koje mogu letjeti do 300 kilometara na sat.

Na letu se može naći i sjekira

Kako bi se u slučaju potrebe lakše došlo do nekih dijelova aviona. Sjekiru je pokušao iskoristiti i pilot Germanwingsa, kad je shvatio kako se kopilot Andreas Lubitz zaključao u kokpit i pokušava srušiti avion. Nažalost, tu mu sjekira nije pomogla, pa je 150 ljudi izgubilo život zbog Lubitzove ludosti.

Slušalice koje dobijete nisu nove

Slušalice koje znate dobiti za vrijeme leta, nisu nipošto nove, unatoč tome što su zapakirane. Naime, one se očiste i pakiraju ponovno nazad.

Ovlasti pilota

Pilot ne upravlja samo avionom, već može i uhititi putnika, napisati kaznu, a u nekim slučajevima i napisati oporuku umirućeg putnika.

Turbulencije su češće u popodnevnim satima

Ukoliko ste nervozni, bukirajte jutarnji let jer su u popodnevnim satima češće turbulencije.

Piloti ne smiju jesti istu hranu

Razlog tome je mogućnost trovanja hranom, a ne smije se nipošto dogoditi da se oba pilota otruju hranom zbog sigurnosti putnika, piše punkufer.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img