300 Rusa se spremalo za napad u regiji Mayorsk, nisu imali sreće. Oružane snage su ih “poklopile” topništvom

0
Foto: Twitter
Jučer su u rejonu Majorsk u Donjeckoj oblasti, Oružane snage Ukrajine uništile su oko 300 ruskih okupatora koji su se spremali za napad.

“Kao rezultat točkastih udara jedinica Obrambenih snaga Ukrajine, dan ranije je u području naselja Mayorsk uništeno oko 300 ruskih okupatora koji su se pripremali za novi napad.” priopćio je Glavni stožer Oružanih snaga Ukraine

Oko 60 lakših ranjenika idući je dan prebačeno u medicinske ustanove u Horlivki. U Červonpopivki, Luganska oblast, uništeno je do 20 neprijateljskih vojnika, a oko 30 okupatora je ranjeno različitog stupnja težine.   

U vezi s nestabilnim radom medicinskog zrakoplovstva, nespremnošću medicinske infrastrukture Belgorodske regije, stopostotnim opterećenjem bolnica, neprijatelj je prisiljen evakuirati ranjene autobusima u obližnji Voronjež.

Tijekom proteklog dana Oružane snage Ukrajine odbile su napade okupatora u naseljima Vodyane, Kamianka i Nevelske u Donjeckoj oblasti. 

Umjesto toga, neprijatelj je izveo 4 raketna napada i do 25 zračnih napada, te izveo više od 70 projektila protuzračne vatre. Pogođena su područja više od 35 naselja. Među njima su Siversk i Prechistivka Donjecke oblasti; Mali Shcherbaki, regija Zaporizhzhia; Davydov Brid i Mala Seidemynukha u Hersonskoj oblasti i Kobzarka, Mikolajivska oblast.