Nobilo o Šeksovoj tužbi protiv Hrvatske: Tuđman je sumnjao da špijunira za jednu stranu službu. On je bio izoliran u jednoj kući,…

0
326
Odvjetnik Anto Nobilo gostovao je u Novom danu i komentirao tužbu koju je protiv Republike Hrvatske Europskom sudu za ljudska prava podnio Vladimir Šeks
 
Upitan kako komentira tužbu koju je Vladimir Šeks protiv Hrvatske podnio Europskom sudu za ljudska prava, Nobilo je rekao da misli da zna što stoji iza toga.
 

‘Šeksa žulja ono što je po nalogu Tuđmana radio Josip Perković. Uveli su operativnu akciju Sova jer su sumnjali u lojalnost Šeksa, sumnjali su da špijunira za jednu stranu službu. On je bio izoliran u jednoj kući, sumnjalo se da je pripremao udar na Tuđmana kako bi ga smijenio i mislim da je zbog tih dokumenata, za koje zna još nekoliko ljudi koji su danas živi, Šeks uznemiren kako će ga povijest ocijeniti i želi znati što ima tamo. Što je tamo, Perković i Mustač znaju do detalja’, rekao je Nobilo.

Podsjetimo, budući da Vladimiru Šeksu nije odobreno korištenje dokumentacije nastale u Uredu predsjednika Franje Tuđmana u razdoblju od 1994. do 1999. godine, koja mu je trebala za znanstvenu monografiju o stvaranju Republike Hrvatske, odlučio je tužiti Republiku Hrvatsku.

dp/foto:screenshotN1

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here