‘Alo kokoške, skuvajte ručak i napravite frizuru pa ajte upravljat Đardinom‘: Zanimljivi komentari na Fejsu “Pametnog” koje im Splićani lijepe po Facebooku

0
Foto: Facebook Pametno ST
"Reklama za bordel", "Skinite se pa upravljajte Đardinom", "Kuvajte tripice i fažol" ili "Ko je ova kokoš?", samo su neki od komentara koji se posljednjih dana lijepe na Facebook profil stranke Pametno, a sve zbog toga što su njihove kandidatkinje za upravljanje gradom - žene.

Kristina Vidan kao izbor za gradonačelnicu te Mariana Bucat i Lucija Grčić koje se nude za poziciju njenih zamjenica, su trio koji se, kako kažu, “drznuo” upustiti u političku bitku sa pretežito ženskom listom.

“Više puta smo u komunikaciji istaknuli da je suludo da u 21. stoljeću pričamo o ženskim kvotama i ženama na upravljačkim pozicijama i naš stav je po tom pitanju jasan! Ipak, ovakvi komentari nas neće obeshrabriti. Dapače, samo nam pokazuju da radimo ispravnu stvar i da naše vrijeme dolazi”, poručuju iz stranke s 19 žena na glasačkom popisu za Gradsko vijeće, piše Slobodna dalmacija

Što Splićani očekuju od političarki pokazuju i sljedeće dvije rečenice:

– Jedan pogled i odma ti je jasno da nisu sposobne odabrati ni boju ni stil kose koja im stoji uz glavu. Ako to nisu sposobne, o ostalom nema smisla ni razgovarat.

– Trebaju svježe žene, a ne stare. Bila nam je Kosorica i Kolindica, tako da ništa novo… Ista magla novo pakovanje.

Isti Hrvati, novi izbori…