Analiza priprema i provedbe aktivnosti zaštite od požara pred turističku i žetvenu sezonu

0

Stožer  civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije  zajedno s Vatrogasnom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije  i Područnim uredom Državne uprave za zaštitu i spašavanje   Split održao je informativno-savjetodavni sezoni na temelju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2018. godini.

Na sastanku su bili prisutni načelnici i gradonačelnici općina i gradova s područja županije, pripadnici Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije  te drugi subjekti i izvršitelji zadaća iz Programa aktivnosti.

Osim analize tijeka priprema  i provedbe aktivnosti zaštite od požara, nazočni su bili  i informirani o  EU projektu READINESS u kojem sudjeluje Županija, a  koji ima dva cilja: poboljšanje zaštite od požara i jačanje otpornosti na potrese  na području Splitsko-dalmatinske županije.

Sastanak  je vodio g. Brčić zamjenik župana, načelnik Stožera CZ SDŽ, a u raspravi su sudjelovali g. Glavina, zapovjednik VZ SDŽ, g. Šeravić, voditelj Odjela za preventivne i planske poslove PU DUZS Split, g. Kuščević, pročelnik PU DUZS Split i g. Gabrić, pročelnik U.O. zajedničkih poslova Županije.