Anamarija je magistirica politologije, te nakon završetka fakulteta odlazi u Bruxelles gdje vodi ured Zdravke Bušić, zastupnice u EU parlamentu. Sa svojim tadašnjim dečkom, a danas suprugom 2014. vraća se u Imotsku krajinu.

Odmah po povratku u Imotski pokrenuli su Zovnicu Imotski. Tvrtka je od tada uspješno realizirala više od 200 projekata na nacionalnoj i EU razini, ukupne vrijednosti više od 20 milijuna kuna potpora, koje su ostvarili OPG-ovi, poduzetnici i udruge s područja Imotske krajine. Uz sve to Anamarija se i majka dvoje djece.

–Prema popisu stanovništva 1991. u Prološcu, koji je tada bio dio Općine Imotski, živjelo je ukupno 4.800 stanovnika. Taj broj je već 2001. pao na 4.510 stanovnika, a prema popisu iz 2011. popisana su tek 3.802 stanovnika. U dvadeset godina svaki četvrti čovjek otišao je odavde i taj trend se ubrzava.

Ne trgnemo li se i ne ponudimo li nove politike – jednostavno ćemo nestati.

Don Pava je davno rekao Matanu: Više od tisuću godina živio je ovaj narod na ovom kamenju i svaki kamen stoput krvi omastio, ali se s njega nije dao. Pobijali nas i Tatari i Turci i Mlečani i Mađari i Nijemci i svaki đava pakleni, a narod stoji, krv svoju proliva, ali se iz krvi ponovo rađa i korijenje sve dublje u kamen pruža, a sada ga svojevoljno iz kamena čupa. A kada i žile počupa i sam će umrijet. Ne daj da ovaj narod umre, ne daj da žile čupa.

Zato želim ponuditi svoju viziju Prološca 2025.- kazala je Anamarija.

Obećava učinkovitu i agilnu općinsku administraciju koja će biti potpora i servis građanima i malim poduzetnicima, a održivim korištenjem svih resursa privući će turiste i razviti sve potencijale koje ima Proložac. Treba pobijediti apatiju koju je izazvala ekonomska i demografska devastacija.

Istaknula je da je vrijeme je da se ovdje ljudi trebaju vraćati i doseljavati kako bi zasnovali obitelji i pokrenuli vlastiti posao. Na kandidaturu su je potaknuli svi iz različitih društveni slojeva od intelektualaca do obrtnika, od studenata do umirovljenika. Sve što želi ostvariti moguće je uz puno rada i podršku sviju.

– Krajnje je vrijeme da se priključe svi koji želite raditi na boljoj budućnosti naše djece, da se priključite timu i da krenete na jedan put zdravih promjena.

Proložac odlučuje! – poručuje.