Ante Franić: Pošto nastup na HTV-u?

0
Foto; Dugopolje Org

Ante FFranić, kandidat za Gradonačelnika Splita se na Facebooku oglasio otvorenim pismom ravnatelja Hrvatske radiotelevizije.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Otvoreno pismo Ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Gosp. Robertu Švebu.

Poštovani Ravnatelju, svjedoci smo zadnjih tjedana da Javni servis za koji svi mi, građani RH plaćamo pretplatu, djeluje isključivo agitpropovski u svrhu političkih kampanja samo dva kandidata za Gradonačelnika grada Splita, Ivice Puljka i Zorana Đogaša.

Tako je nedavno, Ivica Puljak osigurao propagandni početak svoje kampanje gostovanjem u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića, večeras će to Zoran Đogaš nastaviti nastupom u emisiji 1 na 1 Romano Bolković.

Zašto za Javni servis Hrvatska Radiotelevizija ne postoje drugi kandidati izborne utrke u Splitu i po kojem ključu, interesnom ili prijateljskom ste slobodni pozvati na gostovanje samo ova dva kandidata ili da parafraziram, po kojoj se uređivačkoj politici ravnate kada donosite takve odluke, koje možda i mogu proći na komercijalnim televizijama, a čiju obvezu plaćanja pretplate građani nemaju.

Ukoliko na predmetna pitanja ne možete dati logično utemeljen odgovor, pitam Vas dalje, da li za gostovanje u emisijama na ovakav način postoji Cjenik sa kojim možda mi ostali kandidati nismo upoznati?

A možda je HRT postao servis koji se bavi ispunjavanjem pozdrava i želja, pa postoji mogućnost i odabira termina gostovanja ili još bolje novinara koji nam se sviđa i za kojeg mislimo da će nas najbolje predstaviti, molio bih da u Cjeniku naznačite koliko i takav poseban izbor košta.

U iščekivanju vašeg odgovora i eventualne Ponude s iskazanim cijenama, Srdačno Vas pozdravljam, “

Ante Franić, kandidat za Gradonačelnika grada Splita