AP pobijedio policiju na sudu. Zaustavili su ga iako su mu prije poslali zabranu upravljanja vozilom.

0
Foto: Screenshot Youtube

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sutkinja Marija Nogalo odlučivala je u prekršajnom postupku protiv okrivljenika Ante Prkačina kojeg je branila Jasna Špiranović, odvjetnica iz Slavonskog Broda.

Naime, Prkačin se na sudu branio kako nikada nije zaprimio odluku Postaje prometne policije Kutina, kojom mu se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od jednog mjeseca, radi čega je dana 27. kolovoza 2022. godine, ne znajući da mu je izrečena bilo kakva zaštitna mjera, upravljao osobnim automobilom krećući se Savskom cestom u Zagrebu.

Tog dana je zaustavljen od strane policijskog službenika koji mu je nakon utvrđenog identiteta ponudio ispitivanje alkoholiziranosti putem alkometra, na koje ispitivanje je pristao. Alkometrom je očitana dopuštena koncentracija alkohola u njegovom organizmu, nakon čega mu je policijski službenik rekao da upravlja vozilom za vrijeme dok je pod “zabranom”, jer mu je navodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Okrivljeniku je potom predočena povratnica/dostavnica koju je tužitelj priložio uz prekršajni nalog kao dokaz da je okrivljenik primio obavezni prekršajni nalog, kojim mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

Prkačin je očitujući na predočenu povratnicu/dostavnicu naveo da potpis na predočenoj mu dostavnici nije njegov potpis. Dodao je kako trenutno kod sebe nema osobnu iskaznicu, ali ima vozačku dozvolu s fotografijom, pa se iz iste može utvrditi kako je potpis na njegovoj vozačkoj dozvoli različit od potpisa na predočenoj mu povratnici/dostavnici. Potom je izvršen uvid u vozačku dozvolu okrivljenika izdanu od PU Brodsko-posavske 23. travnja 2018. te je utvrđeno da se potpis na vozačkoj dozvoli razlikuje od potpisa na povratnici/dostavnici.

Anita M.