(Foto AEK Insider/Twitter)
Grčki mediji pišu kako je zbog sinoćnjih nereda u centru Atene, gdje je u sukobu zagrebačkih BBB-a i grčkih navijača, upitno održavanje večerašnje utakmice trećeg pretkola Lige prvaka između AEK-a i GNK Dinamo.

Portal Iefimerida piše kako je između 100 i 120 pripadnika BBB-a u Atenu u tajnosti ušlo osobnim automobilima, unatoč UEFA-inoj zabrani gostovanja. Tamo su im se pridružili pripadnici prijateljske navijačke skupine Gate 13.

Do nereda je došlo u blizini stadiona, oko sat vremena nakon završetka treninga zagrebačke momčadi.

“Trgovina mi je bila napola puna i došao je netko i upozorio me da Hrvati dolaze i da pokušam otjerati ljude. Nakon 10 minuta je sve počelo, mislim da ih je bilo 200-300. Bili su divlji, udarali na sve što su naišli. Sve je trajalo najmanje pola sata, a huligani su bili naoružani i vrlo dobro organizirani”, ispričao je za portal vlasnik trgovine u blizini poprišta nereda.

U incidentu je ozlijeđeno najmanje osam osoba – tri Grka i pet Hrvata, dok ih je uhićeno čak 96. Policija je objavila da su uhićeni navijači bili “naoružani do zuba” – imali su boksačke rukavice, štitnike za koljena, palice, sjekire, pa čak i molotovljeve koktele, javlja Novi list.

“Izvan stadiona Nea Filadelfia izbili su ozbiljni incidenti. Jedan je mladi Grk umro nakon što je izboden nožem”, objavila je grčka policija dodajući da je još osam osoba ozlijeđeno, među kojima je i jedan 17-godišnjak.

Konkretno, hospitalizirana su tri Grka i pet Hrvata. Sedamnaestogodišnjak ima ozljede mozga nakon udarca kamenom u glavu, javlja grčki televizijski kanal ERT.

Policija je najprije objavila da je 22-godišnji Grk bio prebačen u atensku bolnicu gdje je na kraju podlijegao ozljedama.

Grčka je policija dodala da je do utorka ujutro 96 osoba uhićeno nakon sukoba navijača Dinama i AEK-a. Pokrenuta je istraga i uhićeni i će biti ispitani pred grčkim tužiteljem u utorak, javlja grčka novinska agencija Ana.

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača, 100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Nejasno je kako je tako velika skupina navijača uspjela proći cijelu državu i stići do Atene, a da automobile niti na jednom mjestu nisu zaustavile policijske snage koje su znale za zabranu organiziranog kretanja navijača, piše portal protothema.gr .