Banane bi trebalo jesti svaki dan, ali ne i za doručak

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Alabama otkrilo je kako konzumacija banane svaki dan može pomoći kod sprječavanja srčanih i moždanih udara.

Ovo se događa zbog visoke razine kalija koji se nalazi u ovom voću, a koje utječe na zdravlje arterija, piše Reader’s Digest.

Stalna konzumacija hrane bogate kalijem utječe i na normalne otkucaje srca, piše Večernji list.

“Kada tijelo nema dovoljno kalija, može doći do aritmije i potencijalno manjeg protoka krvu u mozak, mišiće i organe”, rekla je dijetetičarka Michelle Routhenstein.

Ipak, banana nije dobar odabir za doručak iz nekoliko razloga. Prvo, banana ima oko 25 posto šećera što nije dobar omjer odmah nakon buđenja. Također, iako ćemo se odmah nakon banane osjećati puni energije, brzo nakon će uslijediti glad i umor.

Ranija istraživanja pokazala su iste rezultate, kako hrana bogata kalijem pozitivno utječe na manji krvni tlak, a smanjuje i rizik od srčanih bolesti. Važno je napomenuti kako bi cijelu prehranu trebalo obogatiti ovim mineralom, a onda će i tijelo biti zahvalno.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img