Foto: Screenshot

Zviždačica iz Državnih nekretnina Maja Đerek u Točki na tjedan ustvrdila je da je u vrijeme dok je bio ministar državne imovine, ministar Mario Banožić od nje tražio da pogoduje. Iz Ministarstva su reagirali na optužbe.

Maja Đerek tvrdi da je u vrijeme dok je bio ministar državne imovine, ministar Banožić od nje tražio da pogoduje. Tvrdi da je, nakon što su po procedurama bili zapečaćeni lokali obitelji Rodić jer nisu plaćali zakupninu, tražio da se oni odpečate.

Ministar Mario Banožić odgovorio je za N1 na te optužbe, a odgovor prenosimo u cijelosti.

“Maja Đerek iznijela je niz neistina i očekujem da će nadležne institucije utvrditi sve činjenice. Zlonamjerna je laž da sam od gospođe Đerek tražio da za nekoga pogoduje.

Gospođa Đerek nije od mene dobijala nikakve naloge niti sam od nje ikada išta tražio pa tako ni pogodovanja ni skidanje pečata s poslovnih prostora. Za te poslovne prostore nisam tražio niti pečaćenje niti skidanje pečata. To je na vlastitu odgovornost to učinila gđa. Maja Đerek koja je bila na dužnosti direktorice sektora za poslovne prostore u Državnim nekretninama.

Radim i radio sam isključivo u interesu Republike Hrvatske. Želio sam spriječiti višemilijunsku štetu koju je prouzročila obitelj Rodić neplaćanjem zakupnine kao i gubitak sudskoga spora koji je bio u tijeku za navedeni prostor. Nasilno stupanje u posjed prostora, odnosno pečaćenje, dok je u tijeku sudski spor, a što je učinila Maja Đerek, išlo bi u prilog korisniku tog prostora.

Cijeli proces gđa. Đerek napravila je i bez poštivanja procedure, odnosno bez prisustva javnog bilježnika koji bi napravio popis stvari koje se nalaze u prostoru. Takvim pečaćenjem korisniku prostora (obitelji Rodić) pružila se mogućnost pokretanja tužbe protiv tvrtke Državne nekretnine zbog sprječavanja pristupa privatnim stvarima.

Važno je napomenuti kako Maja Đerek u svom zviždačkom prokazivanju nije navela da je nakon pečaćenja prostora više puta isticala kako o pečaćenju prostora ništa ne zna. Tek je na sastanku, na kojem sam tražio objašnjenje zašto je prostor pečaćen i kome je namijenjen, priznala da je ona ta koja je izdala nalog za pečaćenje navedenog prostora.

Gospođa Đerek cijeli proces koji vodi predstavlja kao svoju borbu, prešućujući važne detalje koji joj ne idu u prilog, a koji pokazuju da je “zviždaljka” interesnih skupina, a ne zviždačica.

Za detalje o cijelom slučaju možete se obratiti tvtki Državne nekretnine, koja u cilju naplate potraživanja ima podatke o točnim iznosima dugovanja i načinima postupanja.”Anita M.