Bauk: Više volim vas i Zekanovića nego Putina; Premijer: Bilo je boljih šlagera

0
Foto: Screenshot N1

Nakon jednomjesečnog odmora saborski zastupnici vratili su se u utorak u klupe. Proljetno zasjedanje otvorilo je uobičajeno aktualno prijepodne tijekom kojega su o aktualnim temama propitivali premijera i ministre. Pitanja članovima Vlade postavljala su 39 zastupnika, a ždrijeb je odlučio da je prva to učinila SDSS-ova Dragana Jeckov, a posljednji SDP-ov Arsen Bauk.

“Ajde, bilo je i boljih šlagera…”

“Tako vam je to u Hrvatskom saboru, a mi za kraj umjesto šećera imamo Arsena Bauka”, rekao je Gordan Jandroković.

Podsljednje pitanje postavio je SDP-ov Arsen Bauk o pomorskom dobru i morskim lukama. Pročitao je podjelu vrsta plaža i istaknuo spornu odluku o hotelskim plažama koje više neće biti javne. “Koji je vaš stav o tome”, pitao je Plenkovića i rekao: “Unaprijed znam, ovo je win win situacija.”

“Da ste glasali, znali biste… Zagovarali ste proruske stavove s onim”, počeo je Plenković pa nastavio: “Ograđivanja plaža nema, zakon to ne dopušta. Pomorsko dobro nije i neće biti ograničeno.”

“Sljedeći put kad za oporbenog zastupnika kažete da je proputinovac, svatko može reći da ste više pozitivnih riječi rekli o ministrici Žalac nego što su svi oporbeni zastupnici rekli o Putinu, a ja kažem da više volim vas i Zekanovića nego Putina”, zaključio je Bauk u zadnjem odgovoru.

“Ajde, bilo je i boljih šlagera”, dobacio mu je Plenković na kraju.