Bayern kupio 15-godišnjaka iz Osijeka za 2.8 milijuna eura

0
146
Screenshot YouTube

Ljubo Puljić prešao je iz Osijeka u Bayern.

Iako ljetni Mercato nije ni krenuo, već je obavljen prvi milijunski transfer u Lijepoj našoj. No, nije riječ o nekoj seniorskoj zvijezdi, nego 15-godišnjem Ljubi Puljiću koji iz Osijeka seli u Bayern za čak 2.8 milijuna eura, što bi se moglo popeti do ukupno tri milijuna, aktiviraju li se svi bonusi.

Ovaj posao potvrdio je legendarni Gianluca Di Marzio, koji za Puljića kaže kako je jedan od najboljih svjetskih igrača 2007. godište. Bavarci su ga pogledali na nedavnom Euru U-17 za koji je dobio poziv Roberta Jarnija, iako je bio dvije godine mlađi.

Bavarcima je kupovina talentiranih juniora iz Hrvatske postala svojevrstan modus operandi jer su prije ovog transfera za tad 16 godišnjeg Lovru Zvonareka platili gotovo dva milijuna eura.

Puljić će time skinuti rekord po visini iznosa odštete za igrača mlađeg od 16 godina. Dosadašnji rekorder bio je Rocco Živković koji je otišao iz Istre 1961 u RB Salzburg za dva milijuna eura.Talijanski mediji pišu kako je Bayern ovim transferom pretekao Juventus, Barcelonu i Borussiju Dortmund, koji su se također raspitivali za talentiranog kadeta, piše Gol. hr

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here