BESKRUPULOZNO Rusi gađali humanitarni konvoj u predgrađu Zaporožja: 23 mrtvih i 28 ranjenih

0
Foto: Društvene mreže
Jutros su ruski vojnici raketirali  predgrađa grada Zaporožja, pogodivši kolonu civila koji su planirali otići na okupirano područje Ukraine, 23 osobe su poginule, a 28 je ranjeno.

Informaciju su potvrdili načelnik regionalne državne uprave Zaporizhia Oleksandr Starukh , tajnik Gradskog vijeća Zaporizhia Anatolij Kurtev , zamjenik šefa ureda predsjednika Kyrylo Tymoshenko

Kako javljaju ukrainski mediji ruske snage su izvele raketni napad na civilni humanitarni konvoj na izlazu iz regionalnog središta.

 “Ljudi su stajali u redu za odlazak na privremeno okupirano područje, po rodbinu, pomoć. Ima mrtvih i ranjenih.” – izjavili su očevidci

Na licu mjesta trenutno rade spasioci, medicinari i sve nadležne službe.

Lokalni dužnosnik izvijestio je da su bila dva napada: “Danas oko sedam ujutro, neprijatelj je brutalno napao Zaporožje. Nakon nekog vremena, izveden je drugi napad.”

Zamjenik šefa ureda predsjednika Kyrylo Tymoshenko izvijestio je da je po “preliminarnim informacijama ubijeno  23 civila , a 28 ih je ranjeno .”

Izvedena su četiri raketna udara po području autotržnice, kao i po mjestu koncentracije motornih vozila i građana za odlazak/ulazak na/iz privremeno okupiranog teritorija Ukrajine. 

Anita M.