BITKA ZA ZVEKOVICU: Nitko je ne obilježava, nema spomen ploče, neki se poginuli branitelji i danas smatraju nestalima

0
Foto: Snimka zaslona /YouTube

Sedmog listopada 1991. odvijala se bitka za Zvekovicu. Tamo su naši hrabri branitelji došli u direktan sukob s JNA.  Neke su ubili na licu mjesta.

Jusuf Muslija, Rasim Pramenković, Niko Srgota, Ilija Šaravanja i Lovro Guljelmović tog dana u Konavlima ostavili su svoje živote na oltaru domovine.

Ni ova, trideseta godišnjica ništa ne znači hrvatskim vlastima. Jer ni jedne godine se na bilo koji način ne obilježava bitka za Zvekovicu. Podsjetimo vladajuće: Na ovom mjestu hrvatski branitelji pružili su otpor znatno brojnijem neprijatelju. Na ovom mjestu prije trideset godina dogodio se zločin. Branitelji i civili su sa Zvekovice odvedeni u srpsko-crnogorske logore. Najmlađi je imao 16 godina, donosi Dubrovnik Insajder

Na ovom mjestu je zaklan čovjek. Zubar sa Zvekovice, kojeg su zaklali jer je bio srpske nacionalnosti i smatran izdajnikom. Jusufu Musliji i Rasimu Pramenkoviću nema traga ni danas. Nitko ne zna gdje se nalaze njihova tijela.

Pitamo svake godine pa ćemo i ove: Zbog čega na ovom mjestu ne postoji spomen ploča? Nitko se ni na tridesetu godišnjicu ove tragedije nije sjetio? Zbog čega je njihova žrtva manje vrijedna?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here