Bivši Bad Blue Boys upozorio ekstremnu ljevičarku Ivanu Kekin: Zvone Boban ne može, a nasilna ideologija može

0
Foto: N1

Thomas Bauer, marketinški stručnjak i strastveni navijač Dinama, komentirao je izjavu članice Nove ljevice Ivane Kekin koja je izjavila da treba obrisati mural na kojemu se nalazi Zvone Boban. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.“Logika ekstremne ljevice je da bi se Bobanov mural morao maknuti sa škole jer prikazuje nasilje, a s druge strane, ta ista ljevica propagira marksizam, pa i u obrazovnom sustavu. Iako je ta ideologija nesumljivo nasilna, što je u 20. stoljeću potvrđeno sa stotinjak milijuna mrtvih, Polom Potom, Staljinom i Causescuom.

Makar se često prešućuje Marxov filozofski predložak i nacrt koji je isplanirao drito to, krvavu diktaturu i genocid nad neistomišljenicima, pa se sve pokušava prikazati greškom i zabunom. Nasuprot tome, čin Zvone Bobana bio je i ostao simbol građanskog bunta tada nemoćne, nenaoružane i jadne Hrvatske kojoj je prijetila komunistička JNA sa svom silom tajnih službi tada već pod izravnom kontrolom Miloševića i klike. Njihov je eksponent i dirigent na Maksimiru tog 13. svibnja bio ni manje ni više nego Arkan.

Ne manje važno je da je Boban simbol finog i pristojnog čovjeka, vrlo cijenjenog u europskom nogometu, koji sam od sebe ne radi političku figuru niti se time kurči, koji je sam naglasio da je njegov čin obični bunt, a da su heroji oni koji su stali pred tenkove i haubice.

Uz to, Boban je nedvosmisleno i bez kalkuliranja stao i protiv Mamićeve operacije ovladavanja Dinamom i hrvatskim nogometom i svih kriminalnih i nečasnih radnji koje su pritom počinjene. Ako on ne zaslužuje biti na školi, a Karl Marx zaslužuje nekritički biti na fakultetima, onda mi kao društvo, dragi moji, odlazimo u bezdan bez povratka”, ističe Bauer.

Anita M