Thursday, September 23, 2021
HomePripremaBivši HDZ-ov gradonačelnik Požege, koji je zbog afere morao otići iz Sabora,...

Bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege, koji je zbog afere morao otići iz Sabora, dobio otkaz i u Domu zdravlja

Bivši gradonačelnik Požege i bivši saborski zastupnik HDZ-a Darko Puljašić dobio je otkaz u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije gdje je radio kao rukovoditelj Sanitetskog prijevoza, doznaje Telegram.

Kako pišu, Puljašić je dobio otkaz jer je Državni inspektorat utvrdio kako je nezakonito primljen u radni odnos u travnju ove godine.

Puljašić je morao odstupiti s mjesta saborskog zastupnika zbog afere koju je otkrio Telegram, odnosno tajno snimljenog razgovora između tadašnjeg direktora gradske tvrtke Komunalac, Josipa Viteza i Puljašića koji je tražio da se za poslove koje je radio Komunalac isključivo odabiru tvrtke po gradonačelnikovu izboru.

Ubrzo nakon što je morao podnijeti ostavku na mjesto zastupnika u Saboru, na brzinu je zaposlen u Domu zdravlja u Požegi. Tamo je kao ravnatelj radio i prije nego što je postao gradonačelnik Požege. S tom je ustanovom napravio i ugovor da se nakon isteka mandata ponovno vrati u Dom zdravlja.

To se i dogodilo 1. travnja ove godine i već tada je upozoravano kako taj ugovor ne može biti temelj za povratak na radno mjesto, jer je Puljašić primljen bez natječaja. Sada se pokazalo da to nije bilo u skladu sa zakonom, piše Telegram.

DP

I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments