Foto: HNK HAJDUK

Nogometaši Hajduka doživjeli su i peti uzastopni poraz. Ovog puta bolji je bio Osijek koji je na Poljudu slavio 2:1. Razočarenje je zahvatilo sve Hajdukove navijače, a posebno Hrvoja Vejića, bivšeg kapetana, koji je imao čast zadnji podići pehar prvaka. Bilo je to još 2005. godine.

Hrvoje Vejić bio je kolumnist Dalmatinskog portala, na kojem je iz tjedna u tjedan pisao komentare o Hajduku, igri, igračima, atmosferi… I vjerovao da će ove sezone osvojiti naslov prvaka.

No Vejić je shvatio da titula ni ovaj put neće u Split pa je čak i on ‘digao ruke’ i zahvalio se uredništvu na pruženoj prilici.

“Još jedan poraz, navikli smo već. Kroničari bi trebali dobro zaroniti u povijest, vratiti se više od četiri desetljeća unatrag, kako bi provjerili kada je Hajduk imao pet poraza u nizu. Zvuči nestvarno za tako po imenima moćnu momčad, toliko skupu momčad punu zvijezda, da ne možemo uzeti bod pet utakmica za redom, od toga četiri na Poljudu. Nevjerojatno.

Osijek smo dočekali nakon turbulentnog tjedna u kojem smo ostali bez predsjednika, trenera, pomoćnih trenera, u najavi i sportskog direktora. Sigurno nije bilo lako novom treneru Ivankoviću, koji navodno nije trener na papiru jer nema licencu, nego je to Šegović, koji ima licencu, ali on nije pomoćnik, nego je pomoćnik Milović, koji nema nikakvu licencu. Ako sam dobro shvatio. Ali dobro, bitno da sve funkcionira.

Trener Ivanković je poslao šareni sastav, pogotovo nakon ozljede Moufija na zagrijavanju. Uskočio je Odjidja, što je premjestilo Sigura na desni bok. Hajduk je izašao u formaciji 4-2-3-1, na krilima su bili Kleinheisler i Brekalo, a u centru napada nakon dugo vremena smo vidjeli Trajkovskog. I nije to bilo ništa lošije nego u proteklim utakmicama, pokazalo se da ‘bijeli’ drže lošu formu bez prevelikih padova…

Novi poraz, više nema ni tuge, ni ljutnje, totalna rezignacija. Navikli smo valjda već.

Ostaje odraditi sezonu do kraja koliko je moguće bolje. Igrači Hajduka moraju naći snage vratiti se pobjedama, znam da im je teško trenutno.

Moja priča kao komentatora na Dalmatinskom portalu danas završava. Na 20. rođendan mog starijeg sina, kojemu želim puno zdravlja i sreće, došlo je vrijeme da vas sve srdačno pozdravim. Hvala uredništvu portala na ukazanoj prilici i povjerenju, bilo je ovo jedno zanimljivo putovanje.

Hvala svima koji su pratili ovo moje lupetanje, vidimo se u nekoj drugoj priči” napisao je Vejić, čiju kolumnu od početka nismo pratili, ali posljednju godinu dana nismo ju propuštali.

Želimo vjerovati da će se Vejić, nakon što se odmori ponovno vratiti.