Bivši šef splitske poliklinike kolegama uništavao automobile: Izdali su me suradnici, bio sam impulzivan

0
350
Foto: MUP

Ante Ćurić, bivši ravnatelj Stomatološke poliklinike u Splitu, proglašen je krivim i kažnjen s deset mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Protiv njega je podignuta optužnica koja ga tereti da je oštetio osobne automobile u vlasništvu svojih kolega. Točnije, sprejem zlatne i srebrne boje išarao je i oštrim predmetom izgrebao vozila u vlasništvu Svjetlane Stazić, tadašnje šefice računovodstva poliklinike, Ivana Kovačića, bivšega gradonačelnika Omiša, i Joška Badrova, tadašnjeg šefa Stručnog vijeća i kirurgije, kako navodi optužnica. piše Slobodna Dalmacija.

Općinsko državno odvjetništvo Split traži i da mu se presudom naloži naknada nastale štete kolegama od 2900 eura.

Prema optužnici, od listopada prošle do siječnja ove godine u pet navrata je oštetio modele automobila Peugeot 207, BMW X1 i Audi A4. Šarao ih je sprejevima, a zatim izgrebao i ostavio strugotine duljine od 15 do 20 centimetara. Na Audiju je k tome i nasilno otvorio i iskrivio poklopac rezervoara goriva, a jedan od dokaza je videosnimka nadzornog sustava Stomatološke poliklinike piše Slobodna Dalmacija

‘Nisam mogao doći k sebi’

Tijekom ispitivanja Ćurić je priznao počinjenje kaznenog djela. “Nakon sjednice koju smo imali, nisam mogao doći k sebi od takvoga izdajničkog ponašanja od strane ljudi. Nakon tih svih problema koji su se događali u ustanovi, gdje su to ljudi koji su bili moji najbliži suradnici, bio sam naprosto šokiran da netko može tako postupati”, rekao je. “Prvi put mi se u životu dogodilo da se osjetim izdanim, a to i sada osjećam, i pun sam gorčine”, dodao je. “U tom momentu, baš s gorčinom i osjećajem prijevare, naprosto sam reagirao impulzivno i žao mi je”, objasnio je. 

Naime, na sjednici poliklinke, ali i u javnosti, Kovačić i Stazić su upozorili da se u poliklinici naplaćuju usluge koje nigdje nisu navedene. Ćurić je tvrdio kako je sve pokrenuto da bi se spriječio njegov reizbor pa je nakon isteka njegova mandata Stazić imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice Poliklinike.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here