Braća Kličko: Naši borci herojski brane domovinu! Slava Ukrajini

0
Foto: Screenshot

Činimo sve da zaštitimo naš grad. Izdržljivost i odlučnost. Jedinstvo i hladan um! Samo tako ćemo preživjeti! Slava Ukrajini, objavio je Vitalij Kličko, koji je ranije poručio kako će aktivno sudjelovati u obrani Ukrajine

Bivši boksački prvak u teškoj kategoriji Vladimir Kličko i brat gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička, još početkom veljače prijavio se u rezervni sastav ukrajinske vojske, rekavši da ga je ljubav prema svojoj zemlji natjerala da se brani – donosi 24 sata

Njegov brat je, također, poručio kako će u slučaju ruskog napada na Ukrajinu aktivno sudjelovati u obrani.

– Jedan okrug odavde, moja djevojčica ide u školu. Škola je trenutno zatvorena jer su veleposlanici poslali svoje obitelji kući. Ljubav prema svom gradu, svom domu, svojoj obitelji, susjedima, mojoj kćeri me je danas dovela ovdje, da sam preuzeo ovu inicijativu i sada sudjelujem u ovoj teritorijalnoj obrani – kazao je tada Vladimir Kličko koji je zajedno s bratom bio nazočan na otvaranju centra za novačenje Teritorijalnih snaga obrane u glavnom ukrajinskom gradu.

Tadašnji futur, današnja je realnost gdje će Ukrajinci biti prisiljeni braniti svoje granice.

– Svijet gleda kako je imperijalizam bezobziran i smrtonosan. Ne samo za Ukrajinu, već za cijeli svijet. Neka povijest bude lekcija koja se neće ponoviti – napisao je Vladimir na društvenim mrežama.

– Danas je velika tragedija, ne samo za Ukrajinu nego i za Europu i svijet. Oružane snage Ukrajine herojski brane našu zemlju. Mi u Kijevu osiguravamo funkcioniranje kritične infrastrukture glavnog grada. Činimo sve da zaštitimo naš grad. Izdržljivost i odlučnost. Jedinstvo i hladan um! Samo tako ćemo preživjeti! Slava Ukrajini – napisao je Vitalij Kličko u opisu poruke stanovnicima Ukrajine.