Branitelji oboljeli od PTSP-a protiv najavljenog prosvjeda: Vlada ima našu potpunu potporu

  0
  Foto: Hrvatska vojska

  Hrvatski branitelji ogradili su se od prosvjeda protiv Hrvatske vlade, koji će se, prema najavama organizatora, održati 10. rujna na zagrebačkom Trgu žrtava.

  Potaknuta velikom aferom INA-e, udruga “Slobodni zajedno” pozvala je na prosvjed protiv Hrvatske vlade. Iako su mnogi već najavili svoj dolazak na prosvjed, među kojima prednjače članovi oporbe, iz Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske priopćili su da ne podržavaju prosvjed.

  Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

  “Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske ne podržava najavljeni oporbeni prosvjed ni aktualne političke kampanje u koje se pod svaku cijenu pokušavaju uvući hrvatski branitelji. I dok neki pokušavaju postići cilj ne birajući pritom sredstva, a cilj je očito destabilizirati Hrvatsku na sve moguće načine, i to u trenutku kada se kao država i društvo u cjelini suočavamo s novim izazovima, moramo se zapitati za čiji interes.

  U potpunosti podržavamo svaku borbu protiv korupcije i kriminala jer upravo mi, hrvatski branitelji, borili smo se u Domovinskom ratu za neovisnu Hrvatsku u kojoj će demokratske vrijednosti i vladavina prava biti preduvjet za izgradnju bolje budućnosti naše domovine.

  Prosvjed kao demokratski izraz nezadovoljstva dijela građana uvijek je prihvatljiv, ali prosvjed kao pokušaj politizacije i manipulacije od strane onih koji ne biraju sredstva da bi ostvarili svoj cilj, nama braniteljima koji smo za našu domovinu žrtvovali svoje zdravlje, a mnogi naši prijatelji i svoje živote, za nas je potpuno neprihvatljiv.

  Mnogo je problema i poteškoća s kojima se i danas suočavamo i koje rješavamo u suradnji i partnerstvu s drugim udrugama iz Domovinskom rata i našim resornim Ministarstvom hrvatskih branitelja, uz potporu naše Vlade.

  Stoga, u jeku ovih orkestriranih napada s raznih strana i pokušaja da se u to na sve načine uvuku i hrvatski branitelji, želimo jasno poručiti kako u ovim antikorupcijskim aktivnostima i borbi protiv kriminala Vlada RH ima našu punu potporu.

  Danas više no ikada ona čuvena ‘neka institucije rade svoj posao’ itekako ima smisla, a upravo za to smo se i mi borili – za uređenu državu u kojoj će hrvatske institucije raditi u korist hrvatskih građana”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Udruge Tihomir Treščec.