Foto: Pixabay

Google sve od 2005. čuva podatke o tome kako koristite internet. Unatoč tome mnogi ni danas ne znaju kako pravilno izbrisati povijest pretraživanja iz preglednika,

U slučaju ako ne izbrišete povijest pretraživanja sa svog Google računa, tehnološki div negdje će i dalje držati vaše podatke, piše The Sun.

Nadalje, u tekstu se objašnjava da biste izbrisali povijest trebate otvoriti Chromeov preglednik, zatim kliknuti na svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom kutu pa unutar vašeg Google računa, u traci za pretraživanje na vrhu zaslona,  potražiti rubriku “moja aktivnost”. Nkaon toga za brisanje pretraživanja iz određenog razdoblja kliknite “izbriši > izbriši prilagođeni raspon”.

Postavke možete podesiti i tako da vam se povijest pretraživanja automatski briše. U izborniku “Povijest pretraživanja” odaberite “Kontrole”, pronađite “Aktivnost na webu i u aplikaciji” pa dodirnite “Automatsko brisanje (uključeno)”.

“Ako izbrišete povijest pretraživanja koja je spremljena na vašem Google računu, više ju ne možete vratiti”, objašnjavaju na Googleovu forumu za pomoć.

Sun korisnike upozorava i kako se ovo razlikuje od povijesti preglednika, koju bi trebali češće brisati.